Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 22-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-01-2000

Persbericht 22 januari 2000/

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fransman beroofd
Vrijdagavond tussen 21.30 en 22.00 uur is een 44-jarige man uit Parijs op de Stratumsedijk beroofd van zijn portemonnee en portefeuille. Twee jongens bedreigden hem met een pistool, iets wat daar tenminste op leek, en eisten geld. Ze pakten de portemonnee en portefeuille zelf uit de jaszak van het slachtoffer. In de portemonnee zat Nederlands (f 220,=), Belgisch (7.000 Bfr) en Engels geld £ 25.

Eindhoven: Bromfietster gewond na val
Een 49-jarige vrouw is zaterdagmorgen om 1.20 uur met haar bromfiets ten val gekomen toen zij in een bocht met de trapper de stoeprand raakte. Dat gebeurde op de Tongelresestraat ter hoogte van de Valklaan. De vrouw is met een hoofdwond in het Diaconessenhuis opgenomen.

Eindhoven: Lastige man
Op het Stratumseind is zaterdag om 4.10 uur een 31-jarige man uit Etten-Leur aangehouden. De man bemoeide zich steeds met het gesprek dat een politieman met een andere man voerde. Toen hem enkele malen werd gezegd dat hij weg moest gaan begon hij te schelden. Hij werd aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding en schopte een politieman. In de politieauto schopte hij tegen de deur, die daardoor ontzet raakte. De man is ingesloten. Hij had gedronken.

Eindhoven: Taxiklant betaalt niet
Een 16-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 4.40 uur op het Stratumseind aangehouden omdat hij weigerde zijn taxirit te betalen. Hij verzette zich tegen de aanhouding door naar de politiemensen te trappen.

Helmond: Inbraken

- Vrijdagavond is ingebroken in een woning aan de Marslaan. Uit de woning verdwenen een computer, een videorecorder, stereoapparatuur en een gsm-telefoon. Men kwam waarschijnlijk binnen met een valse sleutel.

- Vanuit een garage bij een woning aan de Reggestraat werden vrijdagavond een Gilera bromfiets en een laserkop gestolen. De garagedeur is opengebroken. De bromfiets is f 6.000,= waard, de laserkop f 7.500,=.

- Uit de berging van een woning aan de Dijksestraat verdween ook op vrijdagavond een bromfiets, een Puch ter waarde van f 3.000,=. Hiervoor moesten eerst de poort, de bergingdeur en het slot van de bromfiets opengebroken worden.

Helmond: Man wil ziekenhuis niet verlaten
Zaterdagmorgen om 1.50 uur is in het Elkerliekziekenhuis aan de Wesselmanlaan een 55-jarige Helmonder aangehouden. De man wilde behandeld worden bij de EHBO, maar had geen behandeling nodig. Ook na vordering wilde hij niet weg, zodat hij aangehouden is. De man had flink gedronken. Na verhoor kon hij naar huis. Hij krijgt een proces-verbaal.

Helmond: Man ontkomt aan berovers
Een 26-jarige Helmonder kon zaterdag om 1.15 uur vluchten toen hij op de Noordende belaagd werd door twee personen. Zij sloegen en wilden zijn portemonnee hebben. Hij kon vluchten en een automobilist aanspreken. Deze bracht hem naar huis. Hij had enkele verwondingen aan het hoofd, maar hoefde niet door een arts behandeld te worden.

Helmond: Onder invloed
Op de Mierloseweg is zaterdag om 5.15 uur een 35-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man had gedronken. Hij blies bijna 1,45 promille. De man krijgt een proces verbaal en zijn rijbewijs is ingenomen.

Son: Roodlichtcontrole
Vrijdagavond is van 17.10 tot 17.45 uur een roodlichtcontrole gehouden op de kruising Vossenhol (Eindhovenseweg - Driehoek). Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode licht en een voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Heeze: Autogordelcontrole
Vrijdagmiddag tussen 15.00 en 16.30 uur is op de Geldropseweg een autogordelcontrole gehouden. Van de 87 bestuurders gebruikten er 6 de autogordel niet. Zij kregen een bon.

Deurne: Onder invloed
Op de Stationsstraat is vrijdagavond om 23.50 uur een 55-jarige man uit Deurne bekeurd omdat hij onder invloed een auto bestuurde. De ademanalyse gaf een promillage van ruim 0,8 aan. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en uiteraard een proces-verbaal.

Deurne: Man vergist zich in auto
Een 40-jarige man uit Deurne wilde zaterdagmorgen rond 3.30 uur zijn woede bekoelen op zijn eigen auto. Hij begon tegen de zijkant te schoppen zodat er verschillende deuken in kwamen. Echter... het bleek niet zijn eigen auto te zijn. De man schrok toen hem dat verteld werd. Hij zal de schade vergoeden. Dit alles gebeurde op de Wielingen. De echte eigenaar van de vernielde auto werd wakker van het schoppen tegen de auto en waarschuwde de politie.

Gemert: Onder invloed
Op de Wassenaarstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag, rond middernacht, een 42-jarige man uit Gemert betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 0,7 promille. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van f 390,=.

Geldrop: Ruit vernield
Van een winkel aan de Bezorgershof is zaterdagmorgen rond 4.45 uur een ruit van de toegangsdeur vernield. Er is niets uit de winkel weg genomen.

Bladel: Bromfietser onder invloed
Op de weg Eersel - Belgische grens (ter hoogte van Bladel) is zaterdag om 3.10 uur een 16-jarige bromfietser uit Reusel bekeurd omdat hij gedronken had. Hij reed over de rijbaan. Hij bleek een promillage van 0,66 te hebben. Hij kreeg een boete van f 290,=.

Reusel: Automobilist onder invloed
Op Den Ekker is zaterdagmorgen om 2.00 uur een 19-jarige Reuselse automobilist bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies 0,75 promille en hij kreeg een boete van f 390,=.

Reusel: Bromfiets gestolen
Vrijdagavond is vanaf de Molenstraat een paarse Vespa Gilera gestolen.

Valkenswaard: Man na mishandeling aangehouden
Op de Nieuwe Waalreseweg is zaterdag om 1.35 uur een 36-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij even daarvoor een 39-jarige plaatsgenoot met een hamer op het hoofd heeft geslagen. De twee mannen kennen elkaar en hebben al langere tijd een onenigheid. Nu was het slachtoffer door de verdachte gebeld om een en ander uit te praten. Toen het slachtoffer bij de verdachte aankwam kreeg hij enkele klappen met een hamer op het hoofd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd in het St Josephziekenhuis in Veldhoven opgenomen. Waar de onenigheid over ging is niet bekend.

Waalre: Inbraak in woning
Tussen vrijdag 13.00 uur en zaterdag 1.00 uur is ingebroken in een woning aan de Burgemeester Uyenstraat. Aan de achterzijde is een raam opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...