Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Norske Turist Service: alles over zomers Noorwegen

Datum nieuwsfeit: 22-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 22 JANUARI 2000

Alles over genieten van zomers Noorwegen
NORSKE TURIST SERVICE heeft voor het komende zomerseizoen verschillende brochures gepubliceerd, die tezamen een volledig aanbod van vakantiereizen naar en in Noorwegen bevatten.

INHOUD:

· Noorwegen Vakantie Zomer 2000

nieuwe reizen
hotels, bungalows en kampeerhutten op maat

· Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld

Geiranger, nieuwe aanloophaven in vaarschema Een reis door de geschiedenis
Hurtigruten in Nederland
Een uniek produkt

· Fjord Line

in 2000 varen vanuit Nederland naar Noorwegen

· Meer informatie

Noorwegen zomergids 2000

Noorwegen Vakantie Zomer 2000

Nieuwe reizen

Om nog meer tegemoet te komen aan de individuele wensen van de klanten heeft Norske Turist Service dit jaar in haar zomerprogramma haar reizen naar Noord-Noorwegen uitgebreid. Het noorden van Noorwegen is en blijft een trekpleister voor velen. Maar de lange afstand schrikt menigeen af om de reis naar het hoge noorden te ondernemen.

NIEUW in het programma zijn de fly-drivetours naar Noord Noorwegen:

Noordkaap
De tours beginnen met een vlucht naar Tromsø respectievelijk Bodø waar een huurauto klaarstaat voor een afwisselende hotelrondreis langs diverse hoogtepunten. In de Noord Noorwegen reis bezoekt de klant onder andere Karasjok, van oudsher een kerkdorp voor de Lappen (Samen), de noordelijkste stad ter wereld, Hammerfest en natuurlijk de Noordkaap.
Lofoten en Vesterålen
De fly-drive tour naar de Lofoten en Vesterålen, een waar eldorado voor natuurliefhebbers en vissers, voert de klant langs pittoreske vissersdorpjes, de karakteristieke bergpieken van de Lofoten en Andenes op de Vesterålen van waaruit een walvissafari gemaakt kan worden.
Huurcamper
Voor die klanten die liever de vrijheid hebben om ter plaatse hun reis samen te stellen, biedt Norske Turist Service de mogelijkheid om een fly-drive arrangement in combinatie met het huren van een camper te reserveren.

Hotels, bungalows en kampeerhutten op maat

Als vanouds heeft Norske Turist Service een uitgebreide selectie autotours in het programma opgenomen met verblijf in kampeerhutten, bungalows, pensions en hotels.

Indien de klant individuele wensen heeft, is dat geen probleem. Door zelf een selectie te maken uit de aangeboden accommodatie ontwerpt men zijn eigen reis op maat. Vanzelfsprekend zijn de medewerk(st)ers van Norske Turist Service hierbij graag behulpzaam.

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld 1999-2000

Hurtigruten, de mooiste zeereis ter wereld

Geiranger, nieuwe aanloophaven in vaarschema

Vanaf 1 april 2000 wordt Geiranger als vaste aanloophaven in het vaarschema van de Hurtigrute opgenomen. De afgelopen 2 jaar heeft het m/s Richard With bij wijze van proef als enige van de elf Hurtigrute-schepen Geiranger aangedaan.

Geiranger ligt aan de gelijknamige Geirangerfjord. Dit fjord staat bekend als één van de meest spectaculaire fjorden van Noorwegen met zijn beroemde watervallen "de 7 zusters" en "de bruidssluier" en het uitzichtpunt "Preikestolen".

De Hurtigrute-passagiers hebben deze extra haven als een toegevoegde waarde ervaren en daarom is besloten dit jaar alle schepen op de noordwaartse route Geiranger te laten aandoen.

Het vaarschema is hierdoor enigszins gewijzigd. Het vertrek vanuit Bergen is vervroegd van 22.30 uur naar 20.00 uur. Nederlandse passagiers hebben dus nog voldoende tijd om diezelfde dag van Amsterdam naar Bergen te vliegen.

Nieuwe excursie

Een nieuwe aanloophaven vraagt om een nieuwe excursie. Vanuit Geiranger voert een busexcursie langs de grandioze Ørneveienweg met indrukwekkende uitzichten op de Dalsnibba, de Preekstoelrots en de waterval van de zeven zusters. Tot juni gaat deze excursie tot Ålesund alwaar weer ingescheept wordt.

Vanaf juni gaat de excursie verder via de spectaculaire "Trollstigen", de weg met z'n 11 haarspeldbochten, naar Molde. Na een diner in deze "Rozenstad" gaat men weer aan boord.

Een reis door de geschiedenis

Op 5 april 2000 vertrekt het m/s Richard With vanuit Bergen voor een reis door de geschiedenis. De basis van deze 12-daagse cultuurreis vormt natuurlijk de vaarroute van Bergen naar Kirkenes en weer terug, maar gedurende deze reis worden speciale excursies georganiseerd, waaronder concert met Noorse volksmuziek en dans en een tentoonstelling van een zilvergalerij. Eveneens zijn aan boord diverse culturele activiteiten waar passagiers aan kunnen deelnemen, onder andere diverse lezingen over bijvoorbeeld de Samencultuur en de Noorse visserij door de eeuwen heen.

Hurtigruten in Nederland

Eind maart en begin april 2000 legt het m/s Nordnorge weer aan in Amsterdam. Noorse toeristen brengen dan een bezoek aan onze hoofdstad. Het m/s Nordnorge is het nieuwste schip van de Hurtigrute-vloot met een capaciteit van 464 bedden.

Uniek produkt

De ruim honderdjarige geschiedenis van Hurtigruten, het gebruik van drie verschillende typen schepen, de flexibiliteit in het te varen traject (hele rondreis, deelrondreis of deeltraject) en de unieke route maken de Hurtigrute tot een bijzondere zeereis. De sfeer aan boord is informeel en contacten met bemanning en plaatselijke bevolking zijn makkelijk gelegd. Een reis met de Hurtigrute is beslist geen cruise, maar meer een uiting van eeuwenoude Noorse tradities.

Norske Turist Service is trots op het Generaal Agentschap van dit schitterende produkt.

In 2000 weer varen vanuit Nederland naar Noorwegen

Naast de vertrouwde bootverbindingen van Kiel en Noord Denemarken naar Noorwegen, bestaat in 2000 weer de mogelijkheid om vanuit Nederland via Newcastle naar Noorwegen te varen. Met DFDS Seaways vaart de klant van IJmuiden naar Newcastle en vervolgens vaart hij direct door naar Bergen met de Fjord Line.

Norske Turist Service reserveert de overtochten zonder reserveringskosten. Fjord Line onderhoudt de rechtstreekse route van Denemarken en Engeland naar de Noorse fjorden.

In het hoogseizoen wordt 3 x per week van Hanstholm (Denemarken) direct naar Bergen gevaren, één van de culturele hoofdsteden. Bovendien vaart het m/s Bergen 7 x per week van Hanstholm naar Egersund!

Vanuit Newcastle wordt er 3 x in de week een verbinding onderhouden met Bergen.

Meer informatie:

Voor meer informatie en onze brochures kunt u contact opnemen met:

norske_ts_logo.jpg (3093 bytes)

Norske Turist Service
de heer D.H. van Kooi

Tel. 023 - 5289856
Fax. 023 - 5280248

e-mail: (Info@norsketuristservice.nl)
internet: www.norsketuristservice.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...