Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vermiste man uit Ermelo in Utrecht gevonden

Datum nieuwsfeit: 23-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-01-2000

Vermiste man uit Ermelo in Utrecht gevonden/
Utrecht, 23 januari 2000.

Oproep in pers heeft snel resultaat.

Een artikel in het Utrechts Nieuwsblad van zaterdagochtend 22 januari 2000 over een vermiste inwoner uit Ermelo, kreeg snel resultaat. De 21-jarige Alpons Jarolimek, inwoner van het behandelcentrum Groot Emaus in Ermelo, was sinds zondag 16 januari 2000 zoek. Hij is zwakbegaafd, autistisch en kan niet zonder medicijnen.

Eerst reageerde een bewoner van het Wolvenplein uit Utrecht naar de politie. Hij herkende de foto en kon zich herinneren dat de man afgelopen woensdag door zijn straat liep. Dat zou er op kunnen duiden dat de vermiste in Utrecht zwerfde.

's Middags om 15.00 uur kreeg de politie een telefoontje van een bewoonster van de Moezeldreef in Utrecht. Ook zij had de foto in de krant gezien en trof de jongeman in het portiek van haar flatgebouw aan. Toen de politie arriveerde was hij inmiddels naar de kinderboerderij gelopen. De agenten stelden vast, dat hij de vermiste Alpons was. Zij namen hem mee naar het politiebureau.

Een arts en een verpleegkundige van het behandelcentrum, kwamen hem onmiddellijk ophalen en brachten hem terug naar Groot Emaus. Zijn fiets had hij niet meer. Het is niet bekent hoe hij naar Utrecht is gekomen.

De politie bedankt, mede namens Alpons en de directie van Groot Emaus, publiek en pers voor hun hulp.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie