Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 24-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Maandag 24 januari 2000, 09.30 uur

Auto katvanger inbeslaggenomen
Utrecht - Agenten van het politiedistrict Marco Polo zagen zondagmiddag omstreeks half zes op de Amerikalaan een wat al de jeugdige automobilist. Bovendien was het voor hen een bekende 15-jarige bewoner van Kanaleneiland.

Hij weigerde vervolgens voor de politie te stoppen en reed met hoge snelheid over de Marco Pololaan in de richting van het Groot Winkelcentrum. Hij reed dermate hard dat de auto bij het nemen van de drempels met alle wielen los van de grond kwam. Op de Magenhaenlaan stopte hij en rende weg. De conditie van de oudere agenten bleek beter, want op de Rooseveltlaan werd hij ingehaald en aangehouden.

De auto stond op naam van een zogenoemde katvanger en werd inbeslaggenomen. De jongeman kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en de nodige verkeersovertredingen. Hij werd door zijn vader van het politiebureau gehaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie