Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne BOVAG voor milieuvriendelijke revisiemotor

Datum nieuwsfeit: 24-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Revisie maakt het verschil

Een zware motorschade of een versleten motor betekenen niet automatisch dat een motor afgeschreven moet worden. Volledige of gedeeltelijke revisie kan een goede oplossing zijn. Want een door een professioneel, bij BOVAG aangesloten revisiebedrijf gereviseerde motor is letterlijk en figuurlijk weer zo goed als nieuw. Een gereviseerde motor of ruilmotor is daarbij veelal goedkoper dan een vergelijkbare, nieuwe krachtbron.

Vakkundige revisie van motoren levert tevens een bijdrage aan het behoud van het milieu. Van bestaande componenten worden, met een minimaal energie- en grondstoffengebruik, weer nieuwe onderdelen gemaakt. Recycling is daarmee al jaren vanzelfsprekend voor bij BOVAG aangesloten revisiebedrijven. Motoren of onderdelen die anders zouden worden afgedankt worden geschikt gemaakt voor een tweede ronde. Daarbij geldt voor elk type motor: hoe verfijnder de technologie van de oorspronkelijke motor, hoe verfijnder de de door het revisiebedrijf afgeleverde motor. Versleten motoren zorgen voor extra uitstoot van schadelijke stoffen. Revisie brengt de uitstoot van deze motoren weer terug op de fabriekswaarden en in veel gevallen, door verbeterde machines en bewerkingen, wordt de uitstoot nog minder dan toen de motor nieuw was. De revisiebranche gaat in alle opzichten met de tijd mee, zeker ook in milieutechnisch opzicht!

Om de consument hier nadrukkelijk op te wijzen starten de Verenigde Nederlandse Motorenrevisiebedrijven (VNM), een afdeling van BOVAG, deze week een campagne om de milieuvriendelijke revisiemotor onder de aandacht te brengen. De leden van de BOVAG-afdeling VNM hebben advertentieprints toegestuurd gekregen met drie opmerkelijke advertenties, die zij in hun eigen regio kunnen inzetten in plaatselijke media. Een exemplaar van deze print is bijgevoegd.

De boodschap van de advertenties is, dat vakkundige revisie van motoren het verschil maakt. De modern ingerichte, bij BOVAG aangesloten revisiebedrijven houden zich met name bezig met het reviseren van motorblokken en cilinderkoppen. Ze doen dat zeer gespecialiseerde werk niet alleen voor de autobranche, maar zijn bijvoorbeeld ook actief met de revisie van scheeps- en industriële motoren.

EINDE BERICHT

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie