Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport BiZa over beveiligde e-mail voor de Rijksoverheid

Datum nieuwsfeit: 24-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Beveiligde e-mail voor de rijksoverheid
Een publicatie bij het onderwerp Onderzoeksprogramma gevolgen ICT.

24 januari 2000

Vertrouwen in communiceren

In dit rapport wordt verslag gedaan van een studie die is uitgevoerd door een consortium bestaande uit NLSign bv, M&I/PARTNERS en M&I/STELVIO, in samenwerking met het Advies- en Coördinatiepunt Informatiebeveiliging (ACIB) en met diverse vertegenwoordigers van onderdelen van de Rijksoverheid. Elektronisch communiceren is in opmars binnen de Rijksoverheid. De voornemens die de overheid ten aanzien van dit onderwerp heeft zijn onder andere weergegeven in het Actieprogramma Elektronische Overheid. Hierin wordt betoogd dat de opkomst van ICT (Informatie- en Communicatie-Technologie) in volle omvang de vier traditionele overheidsfuncties raakt: de ordenende, de sturende, de presterende en de verzorgende.
De hoofdvraag van dit onderzoek luidt als volgt: Wat moet er gebeuren om beveiligde e-mail in te voeren binnen onderdelen van de Rijksoverheid?
Daarbij is de primaire invalshoek van dit onderzoek de inzet van beveiligde e-mail binnen de Rijksoverheid. Dat laat echter onverlet dat bij het opstellen van dit rapport voortdurend in het achterhoofd is gehouden dat de voorziening op den duur ook voor communicatie met derde partijen geschikt zou moeten kunnen zijn.


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie