Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwbouw- en renovatieplannen gemeentehuis Delfzijl

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delfzijl

INFORMATIE

25-01-2000

Nieuwbouw- en renovatieplannen gemeentehuis

Er wordt al geruime tijd gesproken over de noodzaak het gemeentehuis in Delfzijl uit te breiden. In de afgelopen jaren heeft ruimtegebrek geleid tot het steeds opnieuw creëren van noodoplossingen. Zo zijn bijvoorbeeld nagenoeg alle spreekkamers, een deel van de kantine en de B&W kamer tot vaste werkplek omgevormd.

Het college van burgemeester en wethouders van Delfzijl stelt de raad voor een voorbereidingskrediet van 500 duizend gulden beschikbaar te stellen om een plan te ontwikkelen waardoor de ruimteproblemen worden opgelost. Uit een probleemanalyse die door de Grontmij is uitgevoerd blijkt dat ongeveer1800 m² vloeroppervlak moet worden bijgebouwd om het ruimtegebrek op te heffen. Dit uitbreidingsplan kan niet los gezien worden van de indeling van het huidige gemeentehuis. Het bestaande gebouw voldoet bovendien niet aan hedendaagse Arbo-eisen en ook de toegankelijkheid voor het publiek is een punt van uitvoerige discussie.

Het gemeentebestuur wil zowel de raad als bewoners van Delfzijl bij de planvorming betrekken. Het college stelt voor het architectenbureau Jongsma en Dijkhuis de plannen te laten ontwikkelen.

Verwacht wordt dat de gemeente medio dit jaar tot definitieve besluitvorming kan komen over concrete uitgewerkte plannen.

Nadere inlichtingen over dit bericht verstrekt W. de Jong, telefoon 0596-639931.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie