Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke onderscheiding in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

25 januari 2000

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Hesselmans

Mevrouw C.M.T. Hesselmans is door Koningin Beatrix benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester W.J. Deetman van Den Haag reikt mevrouw Hesselmans de versierselen die bij de onderscheiding behoren uit op vrijdag 28 januari om 11.00 uur. Dit geschiedt tijdens een feestelijke bijeenkomst in basisschool 't Palet aan de Vaillantlaan 230 in Den Haag, waarop mevrouw Hesselmans afscheid neemt als onderwijzeres.

Catharina Maria Theresia Hesselmans is sinds 1955 werkzaam in het onderwijs. Aanvankelijk in het kleuteronderwijs in Tilburg, later in het basisonderwijs in Den Haag. Zij is sinds 1965 verbonden aan de basisschool 't Palet in de Schilderswijk. Deze school wordt bezocht door 700 leerlingen, bestaat uit 31 groepen en 65 medewerkers. Ongeveer 97 procent van de leerlingen is van allochtone afkomst, die veelal nog geen Nederlands spreken als zij de school voor het eerst bezoeken. Mevrouw Hesselmans heeft zich met zeer veel enthousiasme van haar taak gekweten en slaagde er steeds in het vertrouwen te winnen van de leerlingen en hun ouders. Mede doordat zij zich de kennis van het zorgtraject had eigen gemaakt en de bijbehorende hulpverleningsinstanties goed heeft leren kennen ontpopte zij zich als een gerespecteerd vertrouwenspersoon. Op deze wijze heeft zij zich gedurende vele jaren op uitzonderlijke wijze verdienstelijk gemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie