Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Schatkistles basisonderwijs in Educatiecentrum Maassluis

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: MO020
Datum: 24 januari 2000

Een schatkist vol geluksstenen voor onderzoekende kinderen


15 groepen 1 en 2 van het Maassluise basisonderwijs hebben zich ingeschreven voor de schatkistles op het Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) aan de Havenstraat. Deze klassen hebben een brief gekregen van Simon, een ontdekkingsreiziger. Simon is geboren op `t Hoofd en ontdekken zat hem al jong in het bloed. Hij heeft Maassluis vaarwel gezegd en stuurt uit alle delen van de wereld ansichtkaarten naar zijn moeder. Simon is heel goed in het vinden van schatten en ook nu weer heeft hij een schat gevonden. De schat staat bij het NME-centrum voor kinderen die ook ontdekkers zijn. Het lokaal aan de Havenstraat is dan ook ingericht op een manier dat er heel veel te ontdekken valt. Er kunnen reuzebellen geblazen worden, er staat groene limonade klaar, een hele hoek is veranderd in een oerwoud en er is nog veel meer te zien en te voelen. Voor die laatste sensatie is er een donker hoekje ingericht waar de kinderen leren wat je zoal op de tast kunt doen. Aan het einde van de les zijn de kinderen echte ontdekkers en mag de schatkist open. Voor ieder kind is er een gelukssteen. Met deze les komen de kinderen spelenderwijs in aanraking met het vak techniek en met de ontdekdozen die ze later op de basisschool steeds weer tegen zullen komen bij dit vak.

Noot voor de pers:
De lessen worden gegeven bij het NME-Centrum aan de Havenstraat 2d in Maassluis op de volgende data: 25, 26 en 31 januari, 1, 8, 9,
14, 15, 16, 21, 22 en 23 februari en 7 en 8 maart 2000. De lessen duren van 9.30 tot ongeveer 10.45 uur. Uiteraard is uw (foto-)redactie van harte welkom een les bij te wonen. U kunt dan wel beter van tevoren een afspraak maken met nme-coördinator Carla Brouwer via telefoonnummer 5929318.

Laatste wijziging: 24 January 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie