Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten provincie Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-01-2000

Persberichten provincie Groningen/
Dinsdag 25 januari 2000

Dagelijkse berichten districten Noord, West, Midden en Oost

Siddeburen: veehouder bekneld
Een 62-jarige veehouder uit Siddeburen is gistermorgen tijdens het gebruik van de kuilvoersnijder bekneld geraakt tussen dit apparaat en de tractor. Hij is met buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De man maakte gebruik van een kuilvoersnijder, waarbij hij de bedieningshandel moet bedienen terwijl hij tussen de snijder en de tractor staat. Tijdens het snijden kwam het apparaat in de richting van de tractor waardoor de man bekneld raakte. Hierdoor kon hij de handel die ervoor moet zorgen, dat de (hydraulische) druk wegvalt niet meer bereiken, waardoor hij gewond raakte. Zijn echtgenote die hem hoorde roepen kon hem uit zijn benarde positie bevrijden.

Muntendam/Oude Pekela-alcomobilist
Op de Middenweg in Muntendam is vannacht een 60-jarige inwoner van Veendam betrapt bij het rijden onder invloed. Hij had 1.35 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.
In Oude Pekela werd gisteravond op de Feiko Clockstraat een 45-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. Hij had 1,9 promille. Zijn rijbewijs werd eveneens ingevorderd.

Hoogezand: snelheidscontrole
Bij een snelheidcontrole op de Industrieweg in Hoogezand, zijn gistermiddag 199 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 30 te hard. De hoogst genoteerde reed 73 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Uithuizen: inbraak jeugdsoos en sporthal.
In de jeugdsoos aan de Hoofdstraat West in Uithuizen is het afgelopen weekend ingebroken. Men is binnengekomen aan de achterzijde door een raam te vernielen. Er worden CD's en een stereo-installatie vermist. Tevens is ingebroken in de sporthal. Daarbij is een wc-raampje geforceerd. Er wordt onder meer snoepgoed vermist.

Stadskanaal: mannen aangehouden voor poging tot tasjesroof Twee mannen uit Stadskanaal ((19 en 30) zijn gistermiddag aangehouden nadat ze hadden geprobeerd een boodschappentas te roven van een 67-jarige plaatsgenote. Dit gebeurde op de Gelderselaan toen de vrouw juist uit een winkel kwam. Omdat zij de boodschappentas goed vast hield lukte het de mannen niet om de tas te bemachtigen, waarna zij wegvluchten. De politie kon ze korte tijd later in de omgeving aanhouden op aanwijzing van getuigen. Ze bekenden de poging. Ze zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Scheemda: brand Randstede
In de therapieruimte van de Randstede in Scheemda brak vannacht brand uit. De brandweer van Scheemda, geassisteerd door de brandweer van Winschoten slaagden erin om de brand te beperken tot de hobbyruimte. Overigens onstond er veel rook-n en waterschade. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Inlichtingen, afdeling voorlichting, 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie