Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CDA ziet niets in hoofddoekjes voor politie

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

CDA ziet niets in hoofddoekjes voor politie

Den Haag, 25 januari 2000 Het CDA wijst de suggestie af dat het mogelijk moet zijn dat politie-agenten aanvullende kledingstukken dragen die voortvloeien uit hun geloofsovertuiging. De suggestie komt vanuit de Raad van Hoofdcommissarissen en is voorgelegd aan het Nederlands Politie Instituut. Volgens CDA woordvoerder Theo Rietkerk schiet met dit voorstel de tolerantie en het begrip voor culturele en religieuze minderheden wel erg ver door. "Het dragen van hoofddoekjes, keppeltjes of tulbanden doet afbreuk aan het politie-uniform. Het woord zegt het al: iedere agent moet er uniform en daarmee herkenbaar uitzien voor het publiek. Bovendien kan het dragen van andere hoofddeksels dan de pet onnodig gevaar opleveren bij de werkzaamheden van de agent. Daar komt bij dat het onder werktijd uitdragen van je geloofsovertuiging of levensbeschouwing niet past bij een onafhankelijk opererend politieapparaat. Als we dit toestaan is het eind zoek. Wie in politiedienst treedt weet dat hij een uniform moet dragen extra toeters of bellen horen daar simpelweg niet bij", aldus Rietkerk.

Woordvoerder: Theo Rietkerk, telefoon 070-3182575. Voor verdere informatie: Voorlichting CDA, Hans v.d. Vlies, telefoon 070-3182507.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie