Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Donatie van Yamanouchi European Foundation voor Jenna Fonds

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

26 januari 2000

JENNA FONDS ONTVANGT DONATIE VAN US$ 15.000 VAN YAMANOUCHI EUROPEAN FOUNDATION

Op 25 januari jl. heeft het Jenna Fonds een cheque van ter waarde van US$ 15.000 ontvangen van de Yamanouchi European Foundation. De cheque werd overhandigd door de heer D.A.M. Kooijman, General Manager van Yamanouchi Pharma B.V. aan het bestuur van het Jenna Fonds, bestaande uit de heer R. Oerlemans (Heartbreak Hotel), de heer M. van Gool, de heer E. Rövekamp (Erions) en mevrouw A. TijDhof, (PLANpraktijk).

Jenna Fonds
Het Jenna Fonds is opgericht in 1999 naar aanleiding van een brief aan Heartbreak Hotel over de zwaar gedupeerde ouders van Jenna van Gool, die op 4 jarige leeftijd getroffen werd door een ernstige bacteriële ziekte, te vergelijken met nekkramp. Door de ziekte van Jenna is de familie van Gool in een financieel afhankelijke situatie terechtgekomen. Een situatie die, na onderzoek, niet uniek is gebleken. Mede omdat in Nederland geen enkele instantie wil helpen de schulden te saneren, besloot het team van Heartbreak Hotel het Jenna Fonds op te richten.

Het Jenna Fonds stelt zich ten doel om mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren als de familie van Jenna persoonlijke hulp te bieden bij schuldsanering en gedupeerden te voorzien van op maat gesneden hulp. Een en ander gebeurt in nauwe samenwerking met het bedrijf PLANpraktijk in Den Haag, dat zich heeft gespecialiseerd in o.a. schuldhulpverlening op maat.

Yamanouchi European Foundation
De Yamanouchi European Foundation (YEF) stelt gelden ter beschikking aan goede doelen die het welzijn van de mens bevorderen. Daarnaast steunt de YEF initiatieven die een bijdrage leveren aan de medische wetenschap en andere gerelateerde gebieden.

Yamanouchi
Yamanouchi Europe B.V. is onderdeel van Yamanouchi Pharmaceutical Co.,Ltd., wereldwijd producent van medicijnen en producten voor de gezondheidszorg. In Leiderdorp zijn het Europese hoofdkantoor, de Research & Development faciliteiten en de Nederlandse marketing & verkooporganisatie (Yamanouchi Pharma B.V.) gevestigd. In Meppel bevindt zich een productiebedrijf. Wereldwijd heeft Yamanouchi 8000 medewerkers in dienst; 1600 van hen zijn werkzaam in Europa en in Nederland zijn ruim 500 medewerkers actief.

 
Voor meer informatie: 
Jenna Fonds Yamanouchi Pharma B.V.
PLANpraktijk Elisabethhof 17
Stationsweg 147 2353 EW Leiderdorp
2515 BM Den Haag Dhr. D.A.M. Kooijman
Mw. A. Nolen en Mw. A. Tijdhof 071 - 5455880
070-3051021
De overhandiging van de cheque:

Staand v.l.n.r.: M. van Gool (vader Jenna); D. Kooijman, General Manager van Yamanouchi Pharma B.V. , A. Tijdhof, (PLANpraktijk) en A. Nolen
Voorste rij: R. Oerlemans (Heartbreak Hotel) en E. Rövekamp (Erions)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie