Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwembad Overbosch Den Haag uitgebreid en gemoderniseerd

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

25 januari 2000

Zwembad Overbosch wordt uitgebreid en gemoderniseerd.

Op voorstel van wethouder Wilbert Stolte, van onder meer Sportzaken, stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor het zwembad Overbosch uit te breiden en te moderniseren. Het plan omvat de uitbreiding van het zwemwater tot circa 950 m2, een aanpassing van de horecavoorziening, het verbeteren van de entree en het voorzien in een ruimte voor aan gezondheid verwante dienstverlening. De uitvoering zal circa één jaar vergen en de oplevering zal in de tweede helft van 2001 kunnen plaatsvinden. De kosten van de werkzaamheden bedragen f. 7,8 miljoen.

De plannen voor de uitbreiding en modernisering van zwembad Overbosch zijn gebaseerd op de "Nota Zwembaden 2000" (1992) en de betreffende voortgangsrapportage "Tussen herstructurering en nieuw Perspectief" van juni 1997.
De uitbreiding is voorzien aan de achterzijde van het complex en bestaat uit een doelgroepen bassin met beweegbare bodem, een recreatiebassin en peuterbad.
Andere werkzaamheden zijn het opdelen van de zwemzaal zodat meerdere doelgroepen gelijktijdig van het bad gebruik kunnen maken, het aanbrengen van speelattributen, het maken van een tribune, het verbeteren van de entree, de buitenruimte en de horecavoorziening en het voorzien in een ruimte voor aan gezondheid verwante dienstverlening. Gelijktijdig zal groot onderhoud worden uitgevoerd van met name technische installaties. De plannen zijn besproken met de beheersadviesraad, de badcommissie, de medewerkers en de wijkberaden van Mariahoeve en Bezuidenhout. Alle instanties kunnen zich vinden in de plannen. De werkzaamheden zullen naar verwachting in het najaar van 2000 starten en een jaar later gereed zijn. Tijdens het werk zal het bad gedurende een of meer korte periode(n) gesloten zijn. De raadscommissie voor Sport, Promotie- en Mediabeleid zal het plan bespreken op donderdag 3 februari a.s.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie