Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 25-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten d.d. 25 januari 2000

Assen, 25 januari 2000
Persberichtnummer 00-005Goedkeuring partiële herziening bestemmingsplan buitengebied Emmen Gedeputeerde staten hebben een partiële herziening van het bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Emmen in grote lijnen goedgekeurd. De gemeente heeft dit plan gemaakt om de regels voor de vestiging van intensieve veehouderij nader aan te scherpen. Emmen is hiermee de eerste gemeente die het beleid uit het Provinciaal Omgevingsplan (POP) op dit gebied formeel heeft vastgelegd in een bestemmingsplan. Tevens zijn in dit bestemmingsplan regelingen opgenomen voor het wonen in vrijkomende boerderijen, voor mestopslag buiten bouwpercelen en voor het kamperen bij de boer. De bedenkingen die tegen het plan waren ingediend zijn ongegrond verklaard.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Anne de Jonge van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592) 365253)

Bestemmingsplan Broekveld goedgekeurd
Het college van GS is akkoord gegaan met het bestemmingsplan Broekveld fase 3 van de gemeente Coevorden. Op basis van dit plan kan het dorp Sleen tot november 2004 worden uitgebreid met in totaal 48 woningen. Om te voorkomen dat alle bouwkavels binnen één à twee jaar worden uitgegeven, mogen er maximaal 12 woningen per jaar worden gebouwd. Het plan voldoet geheel aan het POP. De bedenkingen die tegen het plan waren ingediend zijn ongegrond verklaard.
(Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Anne de Jonge van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592) 365253)

Complimenten voor ruilverkaveling Odoorn
Gedeputeerde staten zijn verheugd dat de ruilverkaveling te Odoorn toch invulling kan krijgen. Eerder werd deze ruilverkaveling op de landelijke lijst met `winkeldochters ` geplaatst. Een lijst met projecten die al geruime tijd in voorbereiding zijn, waarvan nog geen voorontwerp is vastgesteld, en die vanwege bezuinigingen niet worden voortgezet. Gedeputeerde Ali Edelenbosch vond dit onacceptabel omdat juist afspraken waren gemaakt met de landinrichtingscommissie Odoorn over de voortgang. Het Inter Provinciaal Overleg (IPO) wilde de ruilverkaveling alleen laten doorgaan wanneer in 1999 het voorontwerpplan zou zijn goedgekeurd. De landinrichtingscommissie te Odoorn is hier in geslaagd, op 9 december werd het voorontwerp goedgekeurd. (Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Annet Terpstra van de Stafgroep Communicatie, telefoonnummer (0592) 365263)Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: (communicatie@drenthe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie