Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen reden voor munitieonderzoek Erflanden Hoogeveen

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen


26 januari 2000

Geen reden voor munitieonderzoek Erflanden

Het Explosieven Opruimingscommando (EOC) van de Koninklijke Landmacht ziet geen aanleiding een onderzoek naar munitie en explosieven te doen in de toekomstige woonwijk Erflanden in Hoogeveen. Het vooronderzoek heeft geen munitievondsten opgeleverd en geen aanwijzingen dat er risico's zijn.

In het gebied, tussen de Hoogeveensche weg, de Hoogeveensche Vaart en de A28, heeft in de Tweede Wereldoorlog een Duits militair radarkamp dienst gedaan. Bij proefmetingen door het EOC is het gebied als 'schoon' uit de bus gekomen, er zijn alleen resten van voormalige barakken aangetroffen. Verder bevat het eigen EOC-archief geen gegevens over bombardementen, gevechtshandelingen en/of mijnenvelden. De EOC voegt dit in zijn vooronderzoekrapport bij het feit dat de grond na de Tweede Wereldoorlog intensief bewerkt is, waarbij munitievondsten uitbleven.

Het college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen heeft het vooronderzoek laten doen naar aanleiding van herhaalde opmerkingen van de gemeenteraadsfractie van Gemeentebelangen.

De kosten van het vooronderzoek zijn ongeveer f. 5.000,-.

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie