Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-01-2000

Persberichten 26 januari 2000(2)/

Politieberichten

Eindhoven, 26 januari 2000(2)
Eindhoven : Telefoonstoring
Woensdagmorgen rond 11.45 uur zijn door de politie in verband met een grote telefoonstoring in onze regio een aantal maatregelen genomen om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Direct nadat de centrale meldkamer van de politie, het informatie en communicatiecentrum, op de hoogte was van de omvang van de storing zijn alle beschikbare politiemensen, politiesurveillanten, parkeercontroleurs en stadswachten met verbindingsmiddelen op straat gestuurd om het publiek behulpzaam te zijn. Zo ver als mogelijk werden de politiebureaus en aanspreekpunten in de regio bemenst om in voorkomende gevallen het publiek ten dienste te zijn. Op deze manier werd de politiecapaciteit verdubbeld. De politie maakte gebruik van het noodnet. Er hebben zich, zover bekend, geen incidenten voorgedaan.

Eindhoven: Diefstal auto
Woensdagmiddag tussen 13.45 uur en 14.00 uur is er vanaf de John F Kennedylaan een witte bestelauto, Iveco Deli, met het kenteken 78-VH-DG, gestolen.

Geldrop: Verdachte graffiti aangehouden
Op woensdagmorgen om 6.15 uur is op de Jan Carstenszweg een 40- jarige man uit Geldrop aangehouden. Eerder die morgen zagen getuigen dat hij graffiti op een muur aan de Edenstraat te Eindhoven aanbracht. Zij waarschuwden de politie, die de verdachte kon aanhouden. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Geldrop: Inbraak in een bedrijf
?h Tussen dinsdagavond 18.30 uur en woensdagmorgen 8.55 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Heuvel. Toegang tot het pand werd verkregen na forcering van de achterdeur. Computerapparatuur en duizend gulden zijn weggenomen.
?h Tussen dinsdagavond 23.15 uur en woensdagmiddag 13.30 uur is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Bogardeind. Toegang tot het pand werd verkregen na forcering van twee buitendeuren. Uit het pand is een geldsbedrag van f. 300,- gestolen.
?h Tussen dinsdagmiddag 17.00 uur en woensdagmorgen 10.00 uur is er op de Langstraat ingebroken in een winkel. Toegang tot de winkel werd verkregen na verbreking van de voordeur. Uit de winkel is een kassa met vijftig gulden weggenomen.

Helmond: Inbraak in een winkel
Tussen dinsdagavond 20.45 uur en woensdagmorgen 7.45 uur is er ingebroken in een winkel aan de Dijksestraat. Toegang tot de winkel werd verkregen na het ingooien van een winkelruit. Een zuil, van een kopieermachine, is weggenomen. In de zuil bevond zich een geldcassette met ongeveer honderd gulden aan klein geld.

Helmond: Inbraak in een restaurant
Woensdagmorgen tussen 1.00 uur en 7.00 uur is er ingebroken in een restaurant aan de Hoofdstraat. Toegang tot het pand werd verkregen na forcering van de voordeur. In het res-taurant is de gokkast opengebroken en de geldlade weggenomen. Tevens zijn enkele fles-sen drank, sigaretten, een fototoestel en een paar honderd Belgische francs gestolen.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Tussen dinsdagavond 18.00 uur en woensdagmorgen 8.00 uur is er ingebroken in een winkel aan de Geysendorfferstraat. Toegang tot de winkel werd verkregen na vernieling van ruit van de toegangsdeur. Uit de winkel is vijfendertig gulden weggenomen.

Helmond: Diefstal uit een winkel
Woensdagmorgen omstreeks 11.10 uur is in een winkel aan de Veestraat een 67- jarige man uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor had hij uit de winkel enkele batterijen ter waarde van fl. 8,95 weggenomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een geldboete van fl. 240,- opgelegd.

Helmond: Man van zijn jas beroofd
Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur is een 25- jarige man uit Helmond op de Smalstraat van zijn jas beroofd. Hij liep richting Kasteel Traverse. Vier personen kwamen daar naar hem toe-gelopen. Een van hen vroeg of hij zijn jas mocht zien. De Helmonder zei: ¡§Ja, hoezo¡¨. Meteen daarop sloeg de onbekende man hem in zijn gezicht. De Helmonder kwam ten val, waarna hij meerdere malen werd geschopt. Een van de mannen beval hem zijn jas uit te trekken en dreigde hem neer te steken. De Helmonder gaf daarop zijn jas aan de mannen, die daarna hard wegliepen richting NS station. In de jas zat een geldsbedrag van een paar honderd gulden. De politie verzoekt getuigen van het voorval zich te melden.

Waalre: Roodlichtcontrole
Op diverse locaties te Waalre zijn roodlichtcontroles gehouden. 9 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht.

Best: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen omstreeks 8.00 uur raakte een 22- jarige bromfietser uit Best licht gewond bij een aanrijding op de Raadhuisstraat. Hij reed daar richting Willem de Zwijgerstraat. Een hem tegemoetkomende 21- jarige automobiliste uit Boxtel, sloeg linksaf richting parkeer-plaats. Zij liet de bromfietser hierbij niet voorgaan en botste tegen hem op. Hij liep verwon-dingen aan zijn been op.

Oirschot: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen omstreeks 8.55 uur reed een 36- jarige automobilist uit Middelbeers over de Erica richting Hertog Janstraat. Ter hoogte van de kruising Erica, Hertog Janstraat en Kosterstraat wilde hij rechtdoor de Kosterstraat oprijden. Hij verleende daarbij niet de vrije doorgang aan een 77- jarige fietser uit Middelbeers, die over het fietspad van de Hertog Jan-straat reed. De fietser is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het St. Elisa-bethziekenhuis te Tilburg.

Deurne: Automobilist aangehouden
Woensdagmiddag om 12.37 uur is in een tuin van een woning aan de Heuvelstraat een 31- jarige automobilist uit Muntendam aangehouden. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tevens was de auto niet APK gekeurd. De controlerende politieambtenaar verzocht hem mee te gaan naar het politiebureau. Hierop liep de man hard weg. Even later kon de bestuurder worden aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De man is overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Bladel: Inbraak in woning
Woensdag tussen 9.30 uur en 12.55 uur is er ingebroken in een woning aan de Veilig Oord. Toegang tot de woning werd verkregen na verbreking van een draairaam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn audiovisueel apparatuur, telefoon, sieraden en persoons-bescheiden gestolen.

Asten: Snelheidscontrole
Woensdag tussen 11.00 uur en 13.15 uur is er op de Ommelseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 779 gecontroleerde voertuigen reden er 124 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u

Veldhoven: Aanranding
Woensdagmiddag tussen 16.30 uur en 16.45 uur is een 8- jarige jongen uit Veldhoven op de Messenmaker onzedige betast door een onbekende jongeman van ongeveer 17 jaar. Het jongentje liep over de Nijverheidslaan. Daar werd hij door de onbekende jongeman aangesproken. Die vroeg hem de weg te wijzen naar de gymzaal. Gekomen achter de gymzaal pleegde hij onzedige handelingen met het jongetje. De jongeman vroeg daarop of de jongen even wilde wachten, doch deze liep snel naar huis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...