Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start Fit & Fun met nieuwe sporten voor de jeugd

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Start Fit & Fun met nieuwe sporten

Datum: 26 januari 2000

Met diverse nieuwe sporten gaat op 26 januari het bewegingsstimuleringsprogramma Fit & Fun van de Stichting Jeugd in Beweging en NOC*NSF haar derde seizoen in. Het evenement vindt plaats op Scholengemeenschap De Echnaton in Almere. Onder begeleiding van ondermeer Jimmy Geduld zullen zo veel mogelijk mensen tegelijk een Tae-bo cursus volgen. De opening van het Fit & Fun jaar wordt verder op ludieke wijze vormgegeven.

Fit & Fun-ambassadeur Jimmy Geduld (uit ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’) geeft om 12.15 uur het startsein. De leerlingen krijgen de kans kennis te maken met allerlei nieuwe sporten, zoals Tae-bo, unihockey, kangoojumps, klimmen, streetdance, spinning en streetbasketbal o.l.v. Omniworld Almere. Burgemeester Ouwerkerk zal de jeugd persoonlijk aanmoedigen. De Tae-bo cursus start om 15.30 uur.

‘Fit & Fun. De leukste manier van bewegen!’ Dat is de rode draad van het bewegings-stimuleringsprogramma Fit en Fun, voor en door scholieren van 13-15 jaar. Dit jaar komen ruim 25.000 leerlingen in beweging.

Fit & Fun Teams, bestaande uit vier tot zes scholieren, luisteren op iedere deelnemende school naar de sportieve wensen van hun medeleerlingen. Ze zetten deze, in overleg met de gymleraar, om in activiteiten, variërend van sportklimmen tot inline skaten. Het Fit & Fun Team stapt ook op de plaatselijke sportverenigingen af om op school demonstraties of kennismakingslessen te organiseren. Fit & Fun bestaat verder uit ‘Move on Music’, een swingend test- en spelcircuit voor de gymles; bij het vak biologie komt aan de orde wat bewegen voor je lijf betekent. Via een werkboekje kunnen de leerlingen uitzoeken hoe sportief ze al zijn (van ‘Lazy Dazy’ tot ‘Sportexpert’). De Sport Discovery Test vertelt welke sport het beste bij hen past.

Programma
12.15 uur opening van de dag door Jimmy Geduld (hele school aanwezig) 12.30 uur start eerste ronde sportieve activiteiten 13.15 uur wissel
13.30 uur start tweede ronde sportieve activiteiten 14.15 uur wissel
14.30 uur start derde en laatste ronde sportieve activiteiten 15.15 uur einde sportieve activiteiten
15.30 uur start cursus Tae-bo met Jimmy Geduld/Burgermeester Ouwerkerk 15.45 uur einde activiteiten

Fit & Fun wordt mede mogelijk gemaakt door Shell en Postbank.


***

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie