Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gevaarlijke kruisingen Pekela en Winschoten worden rotondes

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 26 januari 2000, Persbericht nr.16

Gevaarlijke kruisingen in Pekela en Winschoten worden rotondes

Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de aanleg van twee rotondes vlakbij Winschoten en Pekela. De rotondes komen op de plaats van de kruising N367 met de Raadhuislaan en de kruising van de N972 (Zuiderveen) met de Udesweg. Wanneer?? Met de aanleg van de rotondes is een bedrag van f 2 miljoen gemoeid.

De kruising N367 - Raadhuislaan

Er zijn een twee redenen om op deze plaats een rotonde aan te leggen. Hoewel op deze kruising voorrang met verkeerslichten wordt geregeld, vinden er toch te veel ongevallen plaats. Het gaat dan vooral om kop-staart ongevallen die ontstaan door onvoldoende afstand te houden. Daarnaast wordt er verwacht dat in de toekomst meer voetgangers de provinciale weg zullen oversteken door de komst van een asielzoekerscentrum vlakbij deze kruising. Met de aanleg van een rotonde wordt de kruising voor alle verkeers-deelnemers veiliger.

De kruising N972 (Zuiderveen) - Udesweg

Uit onderzoek blijkt dat het aanleggen van een rotonde de beste oplossing is voor de problemen op deze kruising. Het voornaamste probleem is namelijk de verkeers-afwikkeling. Tijdens de ochtend- en avondspits ontstaat er een lange wachttijd voor het verkeer dat vanaf de Udesweg het Zuiderveen op wil rijden.
Met het aanleggen van een rotonde verwacht de stuurgroep van het project 'Winschoten - Pekela veilig' ook dat het aantal voorrangsongevallen op deze kruising minder zal worden. De kosten voor de aanleg van beide rotondes bedragen ongeveer f 2 miljoen. De Provincie Groningen, de gemeente Pekela en de gemeente Winschoten nemen die kosten voor hun rekening.
De rotondes worden aangelegd in het kader van het project Winschoten - Pekela veilig. In dit project werkt de provincie Groningen samen met de gemeenten Winschoten, Bellingwedde, Pekela, de politie, het Openbaar Ministerie en VVN om de provinciale wegen tussen Winschoten en Pekela verkeersveiliger te maken.Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Machteld Schierbeek, afdeling Bestuurscontacten, Provincie Groningen, tel: 050 - 3164982.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie