Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 26 januari 2000
·

Inbrekers overlopen Hillegom
Dinsdagavond 25 januari ontdekte een bewoonster van de Waardenburg bij thuiskomst dat twee inbrekers juist bezig waren om de achterdeur te forceren om in te breken. De twee jongemannen van rond de 18-jaar sloegen op de vlucht. Zij gingen er vandoor in een donkere BMW waarvan de de V-snaar vermoedelijk defect was. De auto maakte namelijk een piepend geluid. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Inbrekers overlopen Katwijk
Dinsdagmiddag 25 januari rond 13.10 uur was een bewoonster van de Boslaan er van getuige dat er twee mannen uit haar woning kwamen rennen die naar later bleek hadden ingebroken en in ieder geval sieraden hadden weggenomen. Bewoonster stond met een buurvrouw in het portiek te praten toen de twee langs renden. Beiden waren rond de 25 tot 30 jaar en hadden kort bruin haar. Een van de inbrekers droeg een licht gele suede jas en de ander een donkere jas. Ze vertrokken in een witte auto. Vermoedelijk zijn de twee ook verantwoordelijk voor een inbraak in een andere woning aan de Boslaan rond dezelfde tijd. Ook hier werden sieraden en een klein geldbedrag weggenomen.

Trimmer blijkt aangereden Sassenheim
Vorige week heeft een 18-jarige Warmonder zich bij de politie gemeld dat hij op het fietspad langs de A44 nabij de Zandsloot met zijn bromfiets tegen de 33-jarige trimmer uit Sassenheim was gereden. Op dinsdag 28 december was de Sassenheimer voor een rondje trimmen weggegaan. Na een uur kwam hij gewond terug. Hij kon toen niet vertellen wat hem was overkomen, gevallen, aangereden of slachtoffer van geweld. De politie plaatste toen een oproep in de krant. Dit las de Warmonder waarop hij de politie inlichtte. Doordat de trimmer slecht verlicht, op een onverlicht deel van het fietspad liep en de Warmonder door lichten van auto's op de A44 verblind werd raakte hij de Sassenheimer. Beiden kwamen toen ten val. De trimmer gaf aan dat het wel ging en dat hij dicht bij woonde. De Warmonder was daarna zelfs nog een stuk mee opgelopen met de trimmer en was daarna weer op de bromfiets gestapt. De politie heeft beide partijen met elkaar in contact gebracht.

Beroofd Leiden
Een 50-jarige man uit Leiden heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van beroving. Maandag 24 januari tussen 01.00 en 01.15 uur liep de man over het trottoir van de Klokpoort naar huis toen hij van achteren op zijn hoofd werd geslagen. De man is gevallen waarna hij meerdere malen geslagen en geschopt werd. Hij verloor hierdoor het bewustzijn. Zijn dader(s) heeft hij niet goed gezien. Nadat de man bijkwam, wist hij op eigen kracht thuis te komen, waar hij ontdekte dat zijn portemonnee gestolen was.

Tasje geroofd Leiden
Dinsdagmiddag 25 januari rond 16:00 uur is een 82-jarige vrouw bestolen. Zij liep met haar rollator over de Van der Helmstraat in de richting van de Boshuizerkade. Vanachter fietste een man langs die haar tasje uit de mand van de rollator griste en wegfietste in de richting van de Lieve de Keijstraat. Bij de aangifte heeft de vrouw een summier signalement van de dief kunnen geven.

Politie start verkeersactie 'kindergordel' Waddinxveen en omgeving De politie van het district IJssel & Gouwe start begin februari een verkeersactie 'kindergordel' in de plaatsen Waddinxveen, Boskoop, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Zevenhuizen en Moerkapelle. De politie start deze actie omdat voornamelijk zeer jonge kinderen in toenemende mate op een onjuiste en gevaarlijke wijze van en naar school worden vervoerd. De ouders worden middels een voorlichtingsfolder 'Veilig vervoer van kinderen' van Veilig Verkeer Nederland hierop geattendeerd. Het informatiemateriaal wordt eind januari verspreid via de basisscholen aan de ouders van leerlingen uit de groepen 1,2, en 3. In de Wegenverkeerswet zijn regels opgenomen over het dragen van de kindergordel. De politie van het district IJssel & Gouwe zal begin februari extra controleren op de schoolroutes.

Aanhoudingen Gouda
De politie heeft op 11 januari een 15-jarige Gouwenaar aangehouden als verdacht van afpersing. Vanaf november dwong hij tot zes keer toe een 18-jarige Gouwenaar hem geld af te staan onder bedreiging van zijn familie. Beiden waren geen onbekenden van elkaar. De verdachte is op 14 januari voorgeleid bij justitie in Den Haag. Op 17 januari hield de politie een 18-jarige Gouwenaar aan als verdacht van bedreiging en mishandeling van enkele leerlingen van de school 'De Brug'. Dit incident vond plaats in december jl. Het gooien van vuurwerk door de kinderen vormde de aanleiding voor zijn gedragingen. Na verhoor is de verdachte op 18 januari weer in vrijheid gesteld.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie