Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drugspand Kemperstraat Den Haag volledig gesloten

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

26 januari 2000

Drugspand Kemperstraat thans volledig gesloten.

Een woning aan de Kemperstraat 10, die op 19 oktober 1999 op last van de burgemeester gesloten is verklaard voor iedereen behalve de rechtmatige bewoner, wordt met ingang van 1 februari volledig gesloten voor een periode van zes maanden.
Het verbod om verslaafden tot de woning toe te laten is volgens Politie Haaglanden ten minste vier maal overtreden, wat opnieuw tot onaanvaardbare overlast voor de omgeving van het pand heeft geleid. Uit buurtonderzoek is gebleken dat rondhangende drugsverslaafden harddrugs gebruikten in het portiek, zich toegang tot de woning probeerden te verschaffen en bezit hadden genomen van de kelderbox die bij de woning hoort.
Rond het pand op nummer 10 is, mogelijk omdat eveneens in oktober 1999 de woningen op nummer 36 en 38 volledig zijn gesloten, een concentratie van drugsverslaafden ontstaan. Bij buurtbewoners heeft dit geleid tot klachten over overlast en tot gevoelens van onveiligheid.
Omdat eerdere waarschuwingen en maatregelen niet hebben geholpen is het besluit om de woning voor zes maanden volledig te sluiten definitief. De hoofdbewoner heeft tot 1 februari de tijd gekregen om een aantal persoonlijke zaken te regelen.
De direct omwonenden zijn per brief over het bevel tot sluiting op de hoogte gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie