Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bondgenoten: reorganisatie Gist-Brocades onontkoombaar

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: reorganisatie Gist-Brocades onontkoombaar

FNV Bondgenoten ziet de noodzaak van een reorganisatie bij Gist-Brocades in. De prijs van penicilline is de afgelopen tijd op een historisch dieptepunt gekomen. Bestuurder Henk Walravens: 'Voor het veiligstellen van de werkgelegenheid van een aanzienlijk aantal medewerkers is aan de optimalisering van deze business niet te ontkomen.'

Wèl is FNV Bondgenoten van mening dat de maatregelen zorgvuldig zullen moeten worden genomen. Er moet voldoende tijd worden uitgetrokken voor het zo veel als mogelijk begeleiden van werk naar werk. 'Kortom een sociaal plan dat in lijn is wat we bij DSM gewend zijn', vat Henk Walraven bondig samen.

Ook over de landsgrenzen zullen als gevolg van de aangekondigde reorganisaties banen verdwijnen. Walraven: 'In dat licht maken we ons zorgen over de sluiting van fabrieken in Mexico en Peru. Bij uitstek landen waar de werkgelegenheid niet voor het oprapen ligt. Ook daar zal uiterst zorgvuldig zal moeten worden omgegeaan met de medewekers die in de knel dreigen te komen.' FNV Bondgenoten denkt dan ook aan een lange termijn voor bemiddeling naar werk en langdurige aanvullingen op uitkeringen.

Meer informatie:
Henk Walravens, telefoon 06 533 836 63
Leo van Beekum, telefoon 06 512 567 08

26 jan 00 14:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie