Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Praten over Amersfoort in 2015 op Dag van het gesprek

Datum nieuwsfeit: 26-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amersfoort

ms 26 januari 2000

Praten over Amersfoort in 2015

Dag van het gesprek
Hoe ziet uw ideale stad Amersfoort eruit in 2015? Wat is er nodig om die ideale stad van 2015 te realiseren? Wat kunt u zelf bijdragen aan de kwaliteit van de stad in 2015 en wat zouden anderen daaraan kunnen doen? Maar liefst vierhonderd Amersfoorters spreken en denken woensdag 26 januari over het antwoord op deze vragen. De honderd gesprekken waarin dit gebeurt, vormt de Dag van het Gesprek, de aftrap voor het Stadsperspectief.

Voor de Dag van het Gesprek nodigen raadsleden en ambtenaren, zo'n honderd in totaal, elk drie mensen uit om mee te ontbijten. Zoveel mogelijk personen die niet al deelnemen aan gebruikelijke overlegcircuits. Daarmee hoopt de gemeente onverwachte, nieuwe gezichtspunten over de ontwikkeling van toekomstig Amersfoort op het spoor te komen. De gespreksleiders hebben gezocht naar verrassende gesprekspartners en verrassende locaties. Zo spreekt een ambtenaar met drie kinderen en nodigde een raadslid de meest noordelijke, oostelijke, zuidelijke en westelijke inwoner van de stad aan tafel boven op de Onze Lieve Vrouwetoren. En wat te denken van een gesprek bij het haardvuur in de Middeleeuwse boerderij op Schothorst? Of van een discussie met dak- en thuislozen in het Inloophuis? Anderen proberen het juist met een gevarieerde keuze van gesprekspartners, zoals met een ondernemer, een lid van een politieke partij en een kunstenaar. De antwoorden die deze ontbijtgroepen geven op de vragen, verzamelt de gemeenteraad in een verslag. Dit gebruikt zij later bij het opstellen van het Stadsperspectief.

Volgende week meer over het Stadsperspectief
In het kader van het Stadsperspectief praat het gemeentebestuur de komende maanden met inwoners van Amersfoort over de toekomst van de stad. Centraal hierbij staat de vraag hoe de stad eruit moet komen te zien in 2015.Uiteindelijk moet er - onder leiding van de gemeenteraad
- een concreet verhaal op papier komen over het Amersfoort van 2015. Volgende week leest u hierover meer in Stadsberichten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie