Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over stijging aantal WAO-ers

Datum nieuwsfeit: 27-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal


2990005920

Vragen van de leden Wilders (VVD) en Bijleveld-Schouten (CDA) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, dhr. Hoogervorst, over stijging van het aantal WAO-ers. (Ingezonden 27 januari 2000)


1

Heeft u kennisgenomen van het bericht 1): GAK: risico op WAO neemt sterk toe»?


2

Is het waar dat het risico voor werknemers om arbeidsongeschikt te worden sterk toeneemt en dat het aantal WAO-ers veel sneller stijgt dan de groei van de werkgelegenheid? Hoe verklaart u dit? Is er tevens sprake van een verdere stijging van het aantal WAO-ers ten opzichte van de beroepsbevolking?


3

Kunt u mede naar aanleiding van de laatste GAK-gegevens aangeven of het hoge WAO-volume wederom naar boven moet worden bijgesteld? Wat is de laatste prognose voor het WAO-volume voor de jaren 2000, 2001, en
2002?


4

Bent u bereid nadere WAO-ingrepen te overwegen indien deze berichten juist zijn respectievelijk indien het WAO-volume zich negatiever ontwikkeld dan u oorspronkelijk had verwacht?

De Volkskrant, 26 januari jl.

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie