Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koopzondagen Breda aangegeven op parkeerverwijssysteem

Datum nieuwsfeit: 27-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

KOOPZONDAGEN AANGEGEVEN OP PARKEERVERWIJSSYSTEEM

Het Parkeerbedrijf van de gemeente Breda gaat koopzondagen en andere informatie over parkeren aangeven via tekstborden. Deze borden worden aangesloten op de bestaande blauwe parkeerverwijsborden. Het college stelt de gemeenteraad voor als proef één bord aan te schaffen voor de drukste invalsweg, de Claudius Prinsenlaan. Als de proef slaagt zal de gemeente op alle grote invalswegen tekstborden plaatsen.

Koopzondagen worden momenteel aangekondigd door middel van gele uitklapborden, die bij de belangrijkste toegangswegen naar de binnenstad staan. Sommige bezoekers van de stad zien deze borden over het hoofd en dat leidt soms tot naheffingsaanslagen. De gemeente gaat ervan uit dat het parkeerverwijssysteem meer opvalt. Een ander voordeel van de nieuwe tekstborden is dat ze computergestuurd zijn. De uitklapborden moeten handmatig worden opengeklapt en gesloten.

Met het nieuwe tekstbord worden niet alleen koopzondagen en extra koopavonden aangekondigd, maar ook omleidingen en verwijzingen naar andere terreinen, bijvoorbeeld als er evenementen op een parkeerterrein plaatsvinden, zoals de kermis op het Chasséveld.

Breda, 27januari 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie