Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 27-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Dienst Korpsleiding
Telefoon 071 - 5459803
Fax 071 - 5414881
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 27 januari 2000
·

Relatieproblemen aanleiding voor zware mishandeling Leiden Woensdagmorgen 26 januari rond 10.50 uur werd nabij haar woning aan de Langebrug een 30-jarige vrouw uit Sirië door haar 38-jarige echtgenoot, eveneens uit Sirië, zwaar mishandeld. Relatieproblemen vormden de aanleiding tot deze mishandeling. Wat zich precies in of nabij de woning heeft afgespeeld is de politie nog niet helemaal duidelijk. De politie trof haar echtgenoot in de woning aan. Hij is aangehouden en ingesloten. De vrouw is met hoofdletsel en verwondingen aan het bovenlichaam overgebracht naar het LUMC.

Beroving mislukt Voorschoten
Dinsdagavond 25 januari rond 23.15 uur trachtte en nog onbekende straatrover op de Raadhuislaan een schoudertas van een 68-jarige Voorschotense af te pakken. De Voorschotense liep met haar man nabij de kruising met de Oranjeboomstraat toen de nog onbekende man haar schoudertas beetpakte. Doordat het hengsel brak viel de tas op de grond. Mevrouw viel eveneens. Haar echtgenoot kwam tot actie en begon in te staal op de rover. Daarop ging hij er, zonder schoudertas, vandoor. Het ging om een jongeman van ongeveer 1.60 meter lang, ongeveer 18 jaar oud, getinte huidskleur en zwart golvend haar. Hij droeg een witte trui met hoge V-hals met zwarte donkere bies afgezet.

Autobestuurder onder invloed zorgt voor schade Leiden Woensdagavond 26 januari zorgde een onder invloed verkerende 48-jarige Leidse automobiliste tijdens haar rit voor schade aan twee geparkeerde auto's en een fiets op de Witte Singel en de Prins Wilhelminastraat. Een ademanalyse bij mevrouw kwam uit op een promillage van 1.95.

Diefstal uit woning Leiden
Een 26-jarige vrouw heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar woning aan de Diamantlaan. De inbraak is vermoedelijk gepleegd tussen 07.45 uur en 14.45 uur. De insluiper(s) wist(en) zich toegang tot de woning te verschaffen door de ruit van een balkondeur in te slaan. Weggenomen is een aantal CD's, een gouden ketting, een videocamera, een fototoestel, identiteitsbewijs en een bromfietscertificaat.

Controle afvaltransport Leiderdorp
De politie heeft gisterochtend, 26 januari, een staande controle gehouden op de Achthovenerweg op het gebied van transport van afvalstoffen. De transportbranche had kennelijk snel door dat er een controle gaande was. Slechts twee vrachtwagens werden gecontroleerd. Daarbij was alles in orde.

Vrouw valt uit invalidenwagen Leiderdorp
Een 26 jarige gehandicapte vrouw uit Leiderdorp is gisterochtend met haar invalidenwagen ten val gekomen op de kruising Buitenhoflaan / Engelendaal. Zij liep hierdoor schouderletsel op en werd met de ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De hond die de vrouw bij zich had is door omstanders naar het huisadres van de vrouw gebracht.

Inbraak woning Leiderdorp
Op dinsdagmiddag, 25 januari, vond een inbraak plaats in een woning aan de Havikskruidzoom in Leiderdorp. De voordeur kon worden opengehengeld en de woning werd doorzocht. Een GSM en sieraden werden o.a. weggenomen. De technische recherche kon geen sporenonderzoek verrichten, omdat alles al was opgeruimd.

Parkeercontrole Leiderdorp
De politie heeft in de nacht van 26 januari het gehele bewakingsgebied van het district Rijn en Braassem gecontroleerd op foutief geparkeerde vrachtwagens. Er werden geen overtredingen van vrachtwagens geconstateerd. Op de Merelstraat in Leiderdorp werd een proces-verbaal opgemaakt voor parkeren langs de gele streep. Bij de Horsten werd ook gecontroleerd. Daar werden geen overtredingen geconstateerd. De politie zal regelmatig dergelijke controles houden.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 80-jarige vrouw heeft op woensdag 26 januari omstreeks 16.30 uur letsel opgelopen toen zij was aangereden door een 35-jarige automobiliste uit Gouda. De vrouw reed in haar invalidenwagen over de rechterzijde van de Plaswijkweg in de richting van de Waterruit. De automobiliste reed in dezelfde richting. Ter hoogte van de kruising Plaswijkweg/ Blommensteijnsingel sloeg de vrouw plotseling linksaf, zonder hierbij de automobiliste die rechtdoor wilde op dezelfde weg, voor te laten gaan. De vrouw is met een bekken en heubfractuur, een gebroken been en een hoofdwond naar het Bleuland Ziekenhuis in Gouda vervoerd.

Verkeersongeval met letsel Gouda
Een 21-jarige bromfietsster uit Gouda en een 26-jarige bromfietser uit Waddinxveen zijn op woensdag 26 januari omstreeks 18.00 uur met elkaar in botsing gekomen. De bromfietsster reed over de Nieuwe Gouwe OZ uit de richting van de Hanzeweg. De bromfietsster haalde een fietser in, en kwam op de verkeerde helft van het fietspad, en botste frontaal tegen de bromfietser die in tegenovergestelde de richting reed. De bromfietsster is met nog onbekend letsel naar het Bleuland Ziekenhuis in Gouda overgebracht.

Verkeersongeval met letsel Reeuwijk
Een 49-jarige automobilist uit Nieuwkoop heeft op woensdag 26 januari omstreeks 18.45 uur hoofdletsel opgelopen toen hij in aanrijding kwam met een 44-jarige automobilist uit Bodegraven. De automobilist uit Bodegraven reed over de Goudsestraatweg in de richting van de Raadhuisweg. Door nog onbekende oorzaak reed hij op de weghelft van het tegenliggend verkeer. De uit de andere richting komende automobilist uit Nieuwkoop zag de automobilist op de verkeerde weghelft rijden, maar kon ondanks krachtig remmen, een aanrijding niet meer voorkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie