Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentehuis Zaanstad tijdelijk 'dependance' basisschool

Datum nieuwsfeit: 27-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

Gemeentehuis Zaanstad wordt tijdelijk 'dependance' van basisschool De Zoeker

47 Leerlingen van de Zaandijkse openbare basisschool De Zoeker gaan op donderdag 27 januari tijdelijk 'verhuizen' naar het nabijgelegen gemeentehuis. Een opleidingslokaal van de gemeente Zaanstad zal dan gedurende twee maanden dienst doen als leslokaal voor deze basisschoolkinderen. Burgemeester Ruud Vreeman en onderwijswethouder Margreet Horselenberg zullen de leerlingen om 13.30 uur verwelkomen, nadat de 'gasten' door de overige 600 leerlingen naar het gemeentehuis zijn gebracht.

De Zoeker kampt al geruime tijd met ruimtegebrek. De laatste jaren is zelfs gebruikgemaakt van het handvaardigheidslokaal van buurschool Sjalom. De situatie is nu zo nijpend geworden dat de gemeente besloten heeft bij wijze van uitzondering een opleidingslokaal in het gemeentehuis tijdelijk vrij te maken. Met dit gebaar wil de gemeente Zaanstad laten zien dat zij alle begrip heeft voor de huisvestingsproblemen en bereid is samen met het schoolbestuur te werken aan een oplossing.
Basisschool De Zoeker stelt de inspanning van de gemeente zeer op prijs, want 'het water staat tot boven de lippen'. Gedurende de tijd dat het gemeentehuis een 'dependance' van De Zoeker is, worden er nieuwe lokalen bij de school gebouwd. In april kunnen de leerlingen weer terugkeren naar een 'normaal' klaslokaal in de vertrouwde schoolomgeving.

Zaanstad, 24 januari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie