Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Protestactie Molukkers als president Wahid Nederland bezoekt

Datum nieuwsfeit: 27-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SUARA RAJAT MALUKU

Leasestraat 5 - 2905 SM Capelle a/d IJssel %/Fax: 010- 4505655

PERSBERICHT

Capelle a/d IJsse1, 27 januari 2000

MOLUKKERS PROTESTEREN MASSAAL TEGEN TERREURDADEN VAN HET INDONESISCH LEGER IN DE MOLUKKEN

Molukkers zullen bij de aankomst van president Abdurahman Wahid van Indonesië op de promenade van Schiphol demonstreren tegen de gewelddaden van het Indonesisch leger in de Molukken.

Op 23 januari jl. vond er wederom op het Molukse eiland Haruku een menselijke tragedie plaats. Tweehonderd zwaar bewapende moslims zetten de aanval in op het dorp Haruku, gebruikmakend van automatische wapens en granaten. De ongewapende inwoners van Haruku waren niet tegen dit geweld bestand. Zeker 33 mensen vonden hierbij de dood en 21 mensen raakten zwaargewond.

Getuigen hebben verklaard dat onder de 200 zwaar bewapende moslims zich ook leden van het Indonesisch leger bevonden die als burgers het eiland Haruku zijn binnengegaan en vervolgens de aanval hebben geleid.

In eerdere interviews heeft president Abdurahman Wahid te kennen gegeven dat hij serieuze stappen hiertegen zal nemen, echter wanneer hij de tijd daartoe rijp acht. Het geweld in de Molukken is nu meer dan een jaar aan de gang en zet zich nog steeds voort.

De Molukse bevolking vindt daarom de houding van president Abdurahman Wahid onverantwoord en zéér verwerpelijk.

Suara Rajat Maluku, waarin de Molukse bevolking zich heeft verenigd, eist dat president Abdurahman Wahid onmiddellijke stappen onderneemt om de terreurdaden van het Indonesisch leger in de Molukken een halt toe te roepen én internationale interventie in de Molukken toe te laten.

Voor meer informatie: % George Latumeirissa 06-50461080 06-21922753 Ferry Rinsampessy 06-26328762 Roy Thenu 06-26120469

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie