Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voedingscentrum over gewichtstoename bij kinderen

Datum nieuwsfeit: 27-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Voedingscentrum
Hoe komt het dat kinderen steeds dikker worden?
27-01-00

Gewichtstoename wordt voornamelijk veroorzaakt door de hoeveelheid voeding die gegeten wordt en de mate van lichamelijke activiteit. Wanneer dit niet met elkaar in evenwicht is, worden mensen dikker.

Kinderen zijn de afgelopen tien jaar niet zozeer meer gaan eten. Wél zijn ze minder actief geworden; lichaamsbeweging heeft plaats gemaakt voor een meer passieve vrijetijdsbesteding zoals televisie kijken of computeren.

In 1975 besteedden kinderen ongeveer eenderde deel van hun vrije tijd aan het kijken naar de tv. Nu, wordt meer dan 50% van de vrije tijd ingevuld met het kijken naar de televisie.
Minder bewegen betekent minder verbranding van het aantal calorieën. Wanneer calorieën niet worden verbrand, wordt dit omgezet in lichaamsvet. Uiteindelijk kan dit leiden tot overgewicht.

Het is dus belangrijk lichamelijk actief te zijn. Dagelijks minimaal een half uurtje een matige inspanning zoals fietsen, stevig wandelen, de trap nemen of op een sportclub gaan zijn al voldoende om wat doen aan beweging!

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie