Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteitensubsidie gemeente Delft

Datum nieuwsfeit: 27-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Delft maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 27 januari de "Uitvoeringsregeling Activiteitensubsidie stedelijke Evenementen" heeft vastgesteld.

In deze uitvoeringsregeling is ook geregeld dat er een gemeentelijke Adviescommissie Stedelijke Evenementen zal worden opgericht.

De gemeente komt graag in contact met personen die in deze commissie zouden willen worden benoemd.

De taak van de commissie is het adviseren aan burgemeester en wethouders omtrent de subsidieverstrekking ten behoeve van categorie A -evenementen, de commissie geeft advies over de prioritering alsmede de hoogte van het te verlenen subsidiebedrag. Zij beoordeelt aan de hand van de gestelde criteria welke categorie A-evenementen in aanmerking komen voor een activiteitensubsidie. De leden van de commissie genieten een vergoeding voor het bijwonen van de vergaderingen van de commissie krachtens de in art. 96 van de Gemeentewet vastgestelde regeling.

Bij het werven van leden van de evenementencommissie worden de volgende criteria gehanteerd:
* het commissielid moet deskundig zijn op het gebied van evenementen (bijvoorbeeld zelf actief georganiseerd) of een duidelijke affiniteit hebben met evenementen, maar mag zelf niet in Delft actief een evenement organiseren of bestuurlijk betrokken zijn bij een evenement. * het commissielid dient op de hoogte te zijn van het Delftse evenementenaanbod.

De commissie als geheel dient de volgende kwaliteiten in huis te hebben:
* affiniteit met (vernieuwende) cultuurvormen; * affiniteit met de belangrijkste achterban, de culturele organisaties en de middenstand;
* goede kennis van marketing en promotie;
* financieel inzicht.

De voorzitter van de commissie wordt benoemd door de Raad De overige leden van de commissie worden benoemd door het College.

Sollicitatie en inlichtingen:
Solliciteren doet u schriftelijk tot uiterlijk 21 februari 2000 bij: Het College van burgemeester en wethouders van Delft, sectie cultuurbeleid,
Postbus 2804
2601 CV DELFT

Op de enveloppe vermeldt u:
Sollicitatie Evenementencommissie

Inlichtingen kunt u verkrijgen bij de heer Hans Speetjens, telefoon 015 260 2387. U kunt ook per mail inlichtingen vragen: (hspeetjens@delft.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie