Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Proef ondergronds inzamelen afval in Deventer

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 4, 28 januari 2000

PROEFPROJECT MET ONDERGRONDS INZAMELEN VAN HUISHOUDELIJK AFVAL IN STEINVOORDE

Burgemeester en wethouders van Deventer hebben besloten een proefproject te starten met de opslag van
huishoudelijk afval in Steinvoorde via een ondergronds systeem. Hiertoe sluiten zij met Circulus een specifieke dienstverleningsovereenkomst. De proef start in het eerste kwartaal van dit jaar.

Er komen op 31 plekken ondergrondse units met gescheiden opslag voor groente-, fruit-, tuin- en restafval. De units worden voorzien van een pasjessysteem, zodat alleen bewoners toegang hebben.

De overlast door het grote aantal containers op relatief kleine verzamelplaatsen verdwijnt daardoor.

Circulus kan via telemetrie het aantal aanbiedingen meten zodat alleen geleegd hoeft te worden als het systeem (bijna) vol is. Ook kan slechts één persoon een unit legen. De besparingen die op deze manier gerealiseerd worden maken de extra investeringskosten weer goed. Het systeem wordt geleverd en onderhouden door het Deventer bedrijf Schiphorst.

Het is voor het eerst dat dit in Nederland op deze schaal in een nieuwbouwwijk wordt toegepast.

Kleinschaliger experimenten zoals op de Pikeursbaan zijn tot nu toe naar tevredenheid van bewoners en Circulus verlopen. Er wordt minder los afval geplaatst en het zwerfvuil neemt af.

Het systeem wordt over een jaar geëvalueerd. Mocht dit experiment ook naar tevredenheid verlopen, dan overweegt de gemeente het systeem te gaan toepassen bij de hoogbouw in andere delen van Deventer.

De gemeente overlegt nog met het Deventer MilieuCentrum om ter plekke een informatiepunt op te zetten en daar bewonersbijeenkomsten te organiseren over de nieuwe regeling.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie