Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe kernbrandstof-transporten in Duitsland

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

_________
| De Duurzaamsite / Nieuws 2000 |

Nieuwe kernbrandstof-transporten in Duitsland

WISE, 28 jan. 2000
Woensdag 26 januari is in Duitsland het verbod op transport van kernbrandstof officieel opgeheven. Dat verbod is bijna 2 jaar van kracht geweest na het constateren van te hoge nivo's radioactieve besmetting aan de buitenkant van de containers. Het opheffen van dit verbod is lang verwacht en was de laatste blokkade voor de castor transporten (afgezien van de fysieke blokkades die nog zullen komen.
Er zijn een aantal dingen die van belang zijn. Er is tegelijkerheid vergunning verleend voor 5 transporten (of castoren, maar ik begrijp 5 transporten!) van 3 duitse kermncentrales in het Zuiden (Biblis, Philipsburg en Neckarwestheim) naar Ahaus. De rood-groene deelstaat regering NRW heeft echter bedwongen dat er een meldingsplicht is aan de politie van zes maanden! Dat betekend dat er geen transporten naar Ahaus kunne voor de zomer (voro augustus wordt nu algemeen verwacht. Belangrijk is dat deze meldingsplicht NIET geld voor de transporten naar Gorleben (behalve als ze door NRW komen) In principe is het dus nog mogelijk dat, zoals Laka vorige week schreef, er eind maart / begin april een transport van La Hague (frankrijk) naar Gorleben gaat. Hoe waarschijnlijk dat is is niet te zeggen, wel dat de plaatselijke akb het nog verwacht. Voor die deelstaat (Niedersachsen) is de oude termijn voor de meldingsplicht nog van kracht, dat is twee maanden, dus eind maart kan al bijna niet meer.
Maar wie weet, we houden jullie op de hoogte dirk
___________________

World Information Service on Energy - WISE Amsterdam

PO Box 59636 Tel: +31-20-6126368
1040 LC Amsterdam Fax: +31-20-6892179 The Netherlands Email: (wiseamster@antenna.nl) (Visitors: Ketelhuisplein 43) www.antenna.nl/wise

_____

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie