Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-01-2000

Persberichten 28 januari 2000(3)/

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal
Vrijdagmiddag omstreeks 15.35 uur zijn in de Heuvelgalerie en de Ten Hagestraat een 33- jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats en een 38- jarige man uit Eindhoven aangehouden. Kort daarvoor hadden zij vanaf de binnenplaats van een horecabedrijf aan het Stratumseind vijf kratten, met lege flessen, weggenomen. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Aanrijding met letsel
Op vrijdagmiddag omstreeks 12.20 uur raakte op de Vinkelaan een 9- jarige jongen uit Hel-mond gewond. Hij stak daar de weg over. De jongen werd daar aangereden door een 19- jarige automobilist uit Helmond, die een op de rijbaan stilstaande hoogwerker voorbij reed. De jongen is voor nader onderzoek overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Helmond: Bedreiging
Vrijdagmiddagmiddag om 15.30 uur is op de Veestraat een 47- jarige man uit Helmond aangehouden. Even daarvoor had hij op de Veestraat de bedrading van geluidsapparatuur, welke aan de winkelmuur hingen, doorgeknipt. Een winkelmedewerker sprak hem daarop aan en waarschuwde de politie. De Helmonder nam dat niet en bedreigde de winkelmede-werker neer te steken. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en uitte zeer onwelvoeglijke taal naar de politie. Aan het bureau sloeg de Helmonder een politieagent, waarna hij op gepaste wijze werd gecorrigeerd. De verdachte en een politieagent raakte daarbij gewond. Na behandeling in het ziekenhuis kon de verdachte worden ingesloten. De politieagent raakte licht gewond aan zijn hand. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt ter zake bedreiging, vernieling, verzet en belediging.

Helmond: Diefstal auto
Vrijdag tussen 9.30 uur en 15.15 uur is er vanaf het Twijnsterhof een rode Fiat Panda, met het kenteken RF-24-RT, gestolen.

Helmond: Drugs
Vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur zijn op de Rijpelbergseweg twee mannen van 26 jaar uit Helmond aangehouden. Zij reden daar in hun auto. Bij controle werd in de auto een doos, met 50 hennepplanten, aangetroffen. Verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat zij in een woning aan het Geulplantsoen een hennepplantage aan het inrichten waren. Deze werd ontmanteld. De inbeslaggenomen goederen en hennep-planten worden vernietigd. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Winkeldiefstal
Vrijdagmiddag om 17.30 uur zijn in een winkel op de markt twee mannen, 15 en 18 jaar, uit
Rotterdam aangehouden. Kort daarvoor hadden zij vanuit een winkel op de Markt twee GSM-toestellen weggenomen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Aanrijding met letsel
Vrijdagmorgen omstreeks 11.10 uur raakte op de Europalaan een 16- jarige snorfietster uit Nuenen gewond. Een 16- jarige bromfietser uit Geldrop reed daar over het Strempkespad naar de kruising Strempkespad, Europalaan en Lyndakkers. De bromfietser reed richting Lyndakkers en verleende daarbij niet de vrije doorgang aan de snorfietster. De snorfietster raakte licht gewond aan haar been.

Hapert: Tanken zonder te betalen
Vrijdagmiddag omstreeks 13.45 uur tankte bij een benzinepomp op de Oude Provincialeweg een bestuurder van een auto. De man tankte voor vijftien gulden, stapte in zijn auto en reed weg zonder te betalen. De politie stelt een onderzoek in.

Best: Diefstal uit een bedrijf
?h Tussen maandagmiddag 17.30 uur en vrijdagmorgen 9.00 uur is er uit een bedrijfspand aan De Dintel een computer weggenomen. Hoe men binnenkwam, is onbekend. De computer, die zorgvuldig werd gedemonteerd, had een waarde van fl. 1.500,-
?h Tussen donderdagmiddag 16.30 uur en vrijdagmorgen 8.00 uur zijn er uit een bedrijfspand aan De Maas twee omdozen, met daarin 8 radio¡¦s, gestolen. Onbekend is hoe men is binnengekomen.

Best: Mishandeling
Donderdagavond omstreeks 18.00 uur is op de Sportlaan een 17- jarige bromfietser uit Best
mishandeld. Hij reed daar naar het sportpark. Op het parkeerterrein werd hij door een onbekende jongen aangesproken. De Bestenaar gaf te kennen door te willen rijden, waarop de jongen hem tegenhield. Direct daarna sloeg, schopte en schold de jongen hem uit. De Bestenaar kwam met zijn bromfiets ten val. Hierop begon die jongen tegen zijn bromfiets te schoppen. Bij de komst van meerdere personen liep de jongen met nog een onbekende man weg. Zij stapten in een auto en reden snel weg. De politie stelt een onderzoek in.

Best: Snelheidscontrole
Vrijdagmiddag tussen 13.30 uur en 15.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Willem de Zwijgerstraat. Van de 468 gecontroleerde voertuigen reden er 43 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u.

Oirschot: Alcohol
Vrijdagavond veroorzaakte een 27- jarige automobilist uit Deurne een eenzijdige aanrijding op de Hakkelaren. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies aan het politiebureau op het ademanalyseapparaat 2,10 promillage. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.

Mierlo: Diefstal vogels
Tussen donderdagavond 19.30 uur en vrijdagmorgen 6.00 uur is er ingebroken in een schuur van een woning aan de Vesperstraat. Toegang tot de schuur werd verkregen na verbreking van de deur. Uit de schuur zijn vijf kanariepoppen en twee capuchisijzen gestolen.

Deurne: Snelheidscontrole
Vrijdagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Vlierdenseweg. 432 automobilisten zijn gecontroleerd. 57 reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

Deurne: Diefstal aftak-as
In de nacht van donderdag op vrijdag is er op het Zand vanaf een blubberton een aftak-as gestolen. De aftak-as heeft een waarde van ongeveer vijftienhonderd gulden.

Deurne: Bedreiging
Vrijdagmiddag omstreeks 16.40 uur is op de Dr. H. van Doorneweg een 48- jarige man uit Deurne bedreigd. Hij sprak daar een bestuurder van een bedrijfsbus aan op zijn rijgedrag. De bestuurder nam dat niet, pakte een wielsleutel en sloeg meerdere malen naar de Deurnenaar. Deze kon door weg te lopen de slagen ontwijken. Bij het slaan riep de bestuurder meerdere malen ik sla je kapot. Een getuige kwam tussenbeiden, waarop de bestuurder snel in zijn auto stapte en wegreed.

Son: Vernieling
Tussen donderdagavond 19.45 uur en vrijdagmiddag 14.00 uur zijn er in de voortuin van een woning aan de Beverlaan drie coniferen en een zilverspar omgezaagd. De bomen werden in de tuin aangetroffen.

Gemert: Snelheidscontrole
Vrijdagmiddag tussen 15.30 uur en 16.30 uur is er op de Pandelaar een snelheidscontrole gehouden. 280 voertuigen zijn gecontroleerd. 34 reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Bakel: Diefstal auto
Vrijdagmorgen tussen 4.00 uur en 4.30 uur is er vanaf het Nuijeneind een bruine personenauto, Volkswagen Jetta met het kenteken HF-86-DN, gestolen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...