Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP Breda: meerderheid Bernard de Wildestraat tegen sloop

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Nieuws van de Socialistische Partij

Enquete SP: meerderheid Bernard de Wildestraat tegen sloop


28-1-2000

Een flinke meerderheid van de bewoners van de flats aan de Bernard de Wildestraat ziet meer in renovatie van hun flats dan in sloop. Sloop zou noodzakelijk zijn om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren; in en rond de flats is veel overlast, criminaliteit en drugshandel en -gebruik. Op de plaats van de flats zijn een aantal appartementen, een verzorgingstehuis en verschillende andere gebouwen gepland.

De SP ontving 54 van de 108 uitgezette enquetes retour, dus precies de helft. 57,4 procent van de bewoners wil niet de flat uit, maar wil de flat blijven huren als deze gerenoveerd wordt en de leefbaarheid verbeterd wordt. 31,5 procent wil de woning zelfs kopen onder dezelfde condities. 33,3 procent van de bewoners ziet daarentegen geen toekomst meer in hun huidige woning en wil weg.

De gemeenteraad is op 27 januari zonder noemenswaardig verzet akkoord gegaan met de voorlopige sloopplannen. De SP-fractie was zelfs de enige partij die hierover het woord vroeg. De SP heeft direct na de raadsvergadering de bewoners met een informatiebulletin ingelicht over de uitslag van de enquete en de gemeenteraadsvergadering. Binnenkort organiseert de SP een informatiebijeenkomst voor de bewoners.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie