Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstcentrum Begane Grond Utrecht: Objects on the ground

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

persbericht

OBJECTS ON THE GROUND

29 januari t/m 27 februari 2000

opening 28 januari om 20.00 uur

Jim Harris - Peter Lelliott - Dirk Jan Jager

schilderijen

Begane Grond toont niet alleen videokunst en installaties, maar organiseert ook aantal tentoonstellingen met aandacht voor media die in deze tijd van technologie en telecommunicatie worden afgedaan als verouderd, en in de hang naar nieuwe media en interdisciplinariteit opzij gezet lijken. In dit licht wil Begane Grond de (on)mogelijkheden en condities van deze media opnieuw onderzoeken.

Zo is er in de maand februari ruimte voor de schilderkunst. De tentoonstelling met de titel Objects on the ground toont het werk van drie hedendaagse schilders. De Britse Jim Harris en Peter Lelliott wonen en werken al geruime tijd in Amsterdam. In Begane Grond tonen zij samen met Dirk Jan Jager naast ouder werk ook nieuw werk.

De kunstenaars brengen ieder op eigen wijze ruimte en objecten met elkaar in relatie, soms speelt de menselijke figuur een rol. Het werk geeft een indruk van de betrokkenheid met figuratie in de hedendaagse schilderkunst. Daarnaast zijn de kunstenaars geïnteresseerd in hoe het werk wordt geconstrueerd en hoe met het medium een dynamisch beeld kan ontstaan. Het schilderen zelf en hoe het werk tot stand komt is een fascinatie die bij alle drie te vinden is.

Kunstcentrum Begane Grond is geopend op woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: Begane Grond 030-2316125

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie