Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
reau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Claudia van Osnabrugge
Datum: 28 januari 2000
·

Aanhoudingen na geweldpleging Voorhout
De politie heeft woensdagavond 26 januari rond 21:00 uur twee jongens uit Voorhout aangehouden voor het mishandelen van een jongen uit Warmond. Nadat de jongens in een snackbar aan de Herenstraat een korte woordenwisseling met elkaar hadden gehad, werd de 15-jarige jongen uit Warmond nadat hij naar buiten was gegaan door de jongens geslagen. Het slachtoffer wist korte tijd later een passerende politieauto te stoppen. Met het signalement dat hij gaf werden even later de twee jongens, allebei van 17 jaar, aangehouden.

Aanrijding onder invloed Sassenheim
Op de Hoofdstraat kwamen donderdagavond 27 januari 19:20 uur een bromfietser en een auto met elkaar in botsing. De 31-jarige man uit Lisse reed met de brommer over de Hoofdstraat in de richting van zijn woonplaats. Toen een auto, met achter het stuur een 39-jarige man uit Sassenheim, hem in dezelfde richting passeerde, raakten de twee elkaar. Er bleek geen schade te zijn veroorzaakt, maar wel was de brommerrijder onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een uitslag van 885 microgram; ongeveer 2,00 promille. De Lissenaar is aangehouden. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Parkeercontrole Voorschoten
De politie heeft op donderdag 27 januari aan de Leidseweg gecontroleerd op verkeerd parkeren. Tweemaal is een proces-verbaal uitgeschreven wegens fout parkeren.

Asbestbrand Leiden
Op een braakliggend terrein aan de Hoge Morsweg is gisteren, 27 januari, aan het eind van de middag, brand ontstaan in een schuur waarin asbestmaterialen waren opgeslagen. Er zijn echter geen asbestdeeltjes vrijgekomen. De brand werd rond vijf uur 's middags ontdekt. Door de brandweer werd al snel vastgesteld dat er in de schuur een hoeveelheid asbest lag. Omdat er veel rookontwikkeling was in combinatie met de wind die op dat moment in de richting van de Lage Mors waaide, zijn twee politieauto's met onmiddellijk door de wijk Hoge Mors en de wijk Lage Mors gereden om de bewoners te waarschuwen. Bewoners van deze wijken kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en om in de woning te blijven. Ook via de media zijn de bewoners van de Hoge en de Lage Mors gewaarschuwd. De brandweer heeft tijdens en na de brand metingen verricht om te kijken of er asbestdeeltjes vrij waren gekomen. Deze metingen waren negatief en ook in de omgeving zijn geen asbestresten aangetroffen. Rond half zes was de brand geblust en na de laatste metingen, kon tussen zeven uur en half acht 's avonds de waarschuwing weer worden ingetrokken.

Verkeersongeval Leiden
Op het kruispunt Turfmarkt - Beestenmarkt is gisterenavond, rond zeven uur, een 13-jarige fietser ten val gekomen. De jongen wilde op de Turfmarkt linksaf slaan richting de Beestenmarkt, maar gaf daarbij geen richting aan met zijn hand. Een 28-jarige automobiliste uit Amsterdam, die achter de jongen reed, kon de fietser niet meer ontwijken en reed met de voorkant van haar auto tegen de linkerzijkant van de fietser. De jongen viel en kneusde hierdoor zijn onderrug.

Meisje geschopt en geslagen Leiden
Op de Beestenmarkt is gisteren, rond tien uur 's avonds, na een korte woordenwisseling een 13-jarig meisje door zes andere meisjes van ongeveer 15 jaar geschopt en geslagen. Het meisje heeft aangifte gedaan en de politie neemt de zaak in onderzoek.

Parkeercontrole Leiden
Vanacht, 28 januari, om kwart over drie, zijn op de Haarlemmerstraat twee processenverbaal uitgeschreven wegens fout parkeren.

Vrouw geslagen Alphen a/d Rijn
In een zwembad aan de van Foreestlaan is op donderdag 27 januari rond half zes een 18-jarige vrouw door twee meisjes in haar gezicht geslagen. De vrouw hoorde de meisjes schelden en sprak hen aan op hun gedrag, waarna ze werd geslagen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Bromfietser te water Zevenhoven
Een 44-jarige man uit Leimuiden is vanochtend vroeg, 28 januari, om kwart voor vijf, met zijn bromfiets te water geraakt. De man reed over de Kousweg in Zevenhoven en verloor de controle over zijn bromfiets, waardoor hij in de rechterberm terecht kwam.

Aanhoudingen na mishandeling Bodegraven
De politie van Bodegraven heeft twee mannen aangehouden als verdachte van en mishandeling, gepleegd op 22 januari jl. Een 23-jarige bewoner van een pand aan de Weeshuisbaan werd in zijn woning mishandeld en bedreigd door twee andere mannen uit Bodegraven, een 23-jarige en een 17-jarige. Het motief was vermoedelijk een geldkwestie. De meerderjarige verdachte mag zich op 29 maart a.s. verantwoorden voor de rechter. Het proces-verbaal tegen de minderjarige verdachte is ingezonden naar de jeugdofficier van justitie.

Inbraak woning Gouda
In een woning aan de Pepermolenerf is gisteren, 27 januari, ingebroken. De achterdeur werd geforceerd en o.a. werd een video en een computer weggenomen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Insluiping Gouda
Insluipers zijn gisteravond actief geweest in een woning aan de Westerom in Gouda. Zij konden de woning binnenkomen omdat de achterdeur niet was afgesloten. Fotoapparatuur werd weggenomen.

Vechtpartij Schoonhoven
Op de avond van 26 januari vond een vechtpartij plaats in een horecagelegenheid aan de Haven in Schoonhoven. Een 19-jarige man, afkomstig uit Ee, heeft hiervan inmiddels aangifte gedaan. Hij ging even naar het toilet en toen hij terugkwam zag hij dat zijn collega met drie andere personen aan het vechten was. Direct hierop kreeg ook de aangever klappen en schoppen. Wat het motief is van de vechtpartij is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Schoorsteenbrandje Krimpen a/d IJssel
In een woning aan de Kamillestraat in Krimpen heeft gisteravond, 27 januari, voor korte tijd een schoorsteenbrandje gewoed. De bewoners hadden hun houtkachel aangestoken, terwijl de schoorsteen onvoldoende geveegd was. Zij hebben zelf het vuur onder controle gekregen en de brand werd gedoofd. De brandweer hoefde niet echt in actie te komen, maar na inspectie werd wel een voorlopig stookverbod opgelegd.

Openbare schennis Nieuwkoop e.o.
Een 15-jarig meisje uit Noorden heeft aangifte gedaan van openbare schennis. Het meisje stond op dinsdag 25 januari omstreeks 09.30 uur bij de bushalte aan de Achterweg te Nieuwkoop. In de veronderstelling dat zij de bus gemist had, waardoor zij te laat zou komen voor een tentamen, ging zij in op het aanbod om met een automobilist in een witte bestelbus mee te rijden naar Alphen aan den Rijn. De rit naar Alphen ging vervolgens via de route Nieuwkoopseweg, Achttienkavels, via Aarlanderveen, de Korteraarseweg richting Alphen. De automobilist geeft even later te kennen te willen plassen. Dit gebeurt nog een aantal keren. De man begon zich vervolgens op enkele meters afstand van de bestelbus te bevredigen. Geschrokken bleef het meisje zitten, waarna de rit zich naar Alphen via de Zeegerbaan vervolgde. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van dit voorval hebben gezien of de bestelbus op de bewuste dag hebben zien rijden. De witte bestelbus heeft een geblindeerd achterraam, geen ramen aan de zijkanten. Signalement van de bestuurder; ongeveer 24 jaar, tenger van postuur, ongeveer 1.70/1.75 m lang, getinte huid, zwart kort dun haar. De man droeg een kobalt blauwe werkbroek en zwarte werkschoenen. De man sprak met een Amsterdams accent en vertelde werkzaam te zijn als loodgieter. Telefoonnummer van de politie in Nieuwkoop 0172 - 484350.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...