Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen/Haren

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen/Haren 28-01-2000

Persberichten Groningen/Haren/
Vrijdag 28 januari 1999

Dagelijkse berichten Groningen/Haren

Autodievegge aangehouden
De politie heeft vannacht aan de Bakboordswal een 41-jarige vrouw uit Drachten aangehouden voor autodiefstal. De politie zette de vrouw met de auto aan de kant van de weg voor een controle en constateerde dat de vrouw in een als gestolen gesignaleerde auto reed. Daarop werd ze aangehouden. De vrouw is na verhoor heengezonden.

Geweld op straat
Een 19-jarige man uit Groningen heeft donderdagmiddag een trap opgelopen van een onbekende man. Deze liep mee met een andere man waartegen het slachtoffer opliep op het Schuitendiep. De man nam geen genoegen met het aangeboden excuses en werkte de 19-jarige tegen de grond en trapte hem op de benen. Een getuige schoot de man te hulp, waarna het tweetal verdween. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

Overtredingen APV
De politie heeft donderdagmiddag drie mannen van 34, 49 en 69 jaar uit Groningen aangehouden voor openbare dronkenschap. De drie zaten te drinken in een portiek in de Kostersgang. Ze zijn na verhoor heengezonden.
Op de Winschoterkade hield de politie donderdagmiddag twee mannen aan voor openbare dronkenschap. De mannen, 30 en 29 jaar, uit Groningen zijn na verhoor heengezonden.
De politie heeft donderdagavond in de Oude Ebbingestraat twee mannen van 22 en 47 jaar uit Groningen aangehouden voor het hinderlijk ophouden in een portiek. De twee zijn na voorgeleiding heengezonden met een bon van 80 gulden. De 22-jarige kreeg bovendien een waarschuwing verblijfsontzegging.
In de Hoekstraat hield de politie donderdagavond een 34-jarige stadjer aan omdat hij een verblijfsverbod heeft voor het gebied rond de Hoekstraat. De man is met een dagvaarding heengezonden.

Bromfietser onder invloed
Automobilist onder invloed
De politie heeft vannacht een 30-jarige man uit Groningen op de Siersteenlaan aangehouden voor het rijden onder invloed (1,2 promille). De man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Bromfietscontrole
De politie heeft donderdagavond op de Parkallee een bromfietscontrole gehouden. Acht bromfietsen werden naar het bureau gebracht, waarvan 1 niets mankeerde. Er werden bekeuringen uitgedeeld in verband met teveel vermogen, te hoog geluidsniveau, onverzekerd rijden, verkeerde plaat (oranje i.p.v. geel) voor een bromfiets, geen helm, slechte remmen, blauwe koplamp. Er werden enkele uitlaten gedemonteerd en in beslag genomen. Daarnaast werd een 42-jarige man uit Groningen op de Emingaheerd aangehouden voor het rijden onder invloed op een bromfiets (1 promille). De man is met dagvaarding heengezonden, omdat hij in het verleden al eens eerder is aangehouden voor een alcoholmisdrijf.

Verkeersongevallen
Donderdagmorgen gebeurden er op de Weg der Verenigde Naties tussen de Hereweg en het Winschoterdiep tijdens de spits een drietal ongelukken, waarbij in totaal acht auto?s betrokken waren. Een 30-jarige man uit Groningen veroorzaakte een kop/staartbotsing. Vier auto's raakten hierdoor beschadigd. Een 26-jarige vrouw uit Groningen raakte daarbij gewond aan haar nek en werd overgebracht naar een ziekenhuis. De doorstroming van het verkeer ondervond van de aanrijding enige hinder en in de file ontstonden daardoor nog twee aanrijdingen, waarbij alleen materiele schade te betreuren was.

Inlichtingen, afdeling voorlichting, 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie