Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PC Data: iBook is best verkochte draagbare computer in VS

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT
Voor de Amerikaanse markt

PC Data roept iBook uit tot best verkochte draagbare computer in de VS

Bunnik, 28 januari 2000 - Ook in het laatste kwartaal van 1999 was Apple's iBook de best verkochte draagbare computer in de Verenigde Staten. Dat heeft PC Data bekendgemaakt. In een uitgebreid rapport toont PC Data ook aan dat Apple met de verkoop van iBook en PowerBook G3 samen in dezelfde periode op de Amerikaanse markt van draagbare computers een marktaandeel behaalde van 10 procent.*

"Apple's resultaten spreken voor zich. Het bedrijf biedt zowel voor de consumentenmarkt als voor de professionele markten fantastische draagbare computers aan", verduidelijkt Stephen Baker, senior analyst en directeur Hardware Research bij PC Data. "Apple zit nu op kruissnelheid en heeft dus alle kansen om het succes van deze producten voort te zetten."

"Wij stellen met veel vreugde vast dat de iBook inderdaad de best verkopende draagbare computer is in de Verenigde Staten", zo reageert Steve Jobs, CEO van Apple. "De iBook is duidelijk geliefd bij het grote publiek én in het onderwijs omwille van zijn fraaie design, zijn ongeziene kracht én talrijke interessante functies."

De iBook werd gelanceerd in juli 1999 en beschikt over een glashelder 12,1 inch TFT beeldscherm, een razendsnelle PowerPC G3 processor, een interne 56K-modem, een 10/100BASE-T Ethernet-aansluiting, een ingebouwde USB-poort en cd-rom-speler. De iBook is de allereerste draagbare computer die meteen is afgestemd op draadloos internetten en draadloze netwerken. De iBook is gebruiksklaar voor Apple's revolutionaire nieuwe draadloze netwerkvoorziening AirPort. De iBook is daartoe uitgerust met twee ingebouwde antennes en een interne sleuf voor de optionele AirPort-kaart. Met AirPort kunnen tien computers, uitgerust met een AirPort-kaart, éénzelfde internetverbinding delen aan een snelheid van 11 megabits per seconde over een afstand van vijftig meter. De iBook is tevens de allereerste draagbare computer met een verbluffend design, verkrijgbaar in de aantrekkelijke kleuren bosbesblauw of mandarijnoranje, in een met rubber beklede transparante behuizing voor een grotere duurzaamheid, een uittrekbaar handvat om de iBook te dragen en een uniek sluitingsmechanisme zonder vergrendeling om de iBook sneller en eenvoudiger te kunnen gebruiken.


* De volledige marktstudie is verkrijgbaar via PC Data.

© 2000 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, PowerBook, iBook, AirPort en Macintosh zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple. Alle andere merknamen die worden genoemd kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars, en worden bij deze erkend.

# # #

Over PC Data
PC Data is sinds 1991 de leidinggevende informatieverstrekker van verkoopscijfers op het gebied van software, hardware en videospelen. PC Data verstrekt verkoopsinformatie aan meer dan 800 software en hardware bedrijven en bestrijkt zo ongeveer 95 procent van de gehele computerindustrie. Het bedrijf ging onlangs van start met een nieuwe service via het Internet, die de verkoop van hardware, software en videospelen via het Internet meet. Naast de verkoopcijfers van kleinhandelaars, meet PC Data eveneens de verkoopsgegevens bij distributeurs en gespecialiseerde resellers in de educatieve en industriële markten. De hoofdzetel van PC Data is gevestigd in Reston, VA.

Over Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple zet zich nu in om de beste personal computer ervaring te bezorgen aan studenten, docenten en creatieve professionals over de hele wereld en dit met Apple's innovatieve apparatuur, programmatuur en Internetdiensten.

Websites van Apple:
Voor informatie over Apple: www.apple.com
Voor informatie over Apple Benelux: www.apple.com/nl Voor persberichten, achtergrondmateriaal en contactinformatie: www.apple.com/pr

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steven Van den Eynde
Outsource, Marketing & Communications
P/A Apple Benelux
Buro & Design Center
Heizel Esplanade 1, box 100
B-1020 Brussel
België
Tel: +32 (0)2-474-42-57
Fax: +32 (0)2-474-43-00
Email: (vandeneynde.s@euro.apple.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie