Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

G. De Vries (BZK) naar benefietconcert voor Antillen

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE BZK

www.minbzk.nl

MIN BZK: De Vries naar benefietconcert voor Antillen

Persbericht ministerie van BZK

28 januari 2000

De Vries naar benefietconcert voor Antillen

Staatssecretaris drs. G.M. de Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) gaat zondagavond 30 januari naar het benefietgospelconcert voor de Nederlandse Antillen. De opbrengst van het concert is bestemd voor de wederopbouw van de gebieden op de Antillen die het zwaarst getroffen zijn door de orkaan Lenny in november vorig jaar. Het concert wordt georganiseerd door het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen in Den Haag, samen met de stichting Hulp aan Slachtoffers van Rampen Nederlandse Antillen en Aruba. Het concert is zondagavond van 18.30 tot 21.00 uur in de Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag.

Voorafgaand aan het concert zal staatssecretaris De Vries kort spreken over de hulp (noodhulp en steun voor de wederopbouw) die Nederland biedt na de orkaan Lenny.
Gelijk na de orkaan heeft Nederland hulpgoederen naar de Nederlandse Antillen gevlogen. Het ging onder andere om waterpompen, dekzeilen, schijnwerpers met generatoren, motorkettingzagen, handgereedschap, jerrycans en zandzakken. Deze goederen hadden een waarde van bijna 5 miljoen gulden.
Daarnaast heeft Nederland een bedrag van 10 miljoen gulden beschikbaar gesteld als eerste noodhulp. Dat is gebruikt om de samenleving op de Nederlandse Antillen weer te laten functioneren. Het ging daarbij om het schoonmaken van de eilanden, herstel van wegen en woningen en bijvoorbeeld om eerste noodherstel van het ziekenhuis en een school op Sint Maarten en de haven van Saba.
Begin december heeft Nederland nog eens 50 miljoen gulden beschikbaar gesteld voor wederopbouw van de Nederlandse Antillen. Dit geld wordt onder andere besteed aan verder herstel van wegen en afwatering, het verdere herstel van het dak van het ziekenhuis op Sint Maarten, activiteiten om het toerisme weer op gang te brengen, het orkaanbestendig maken van daken van scholen, herstel van een sluis op Sint Maarten en van de haven van Saba.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie