Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

1 op 30 dankzij GDI-motor en ASG-techniek van Mitsubishi

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

1 op 30 dankzij GDI-motor en ASG-techniek van Mitsubishi 28-1-00. Mitsubishi is in Japan voorzichtig gestart met de verkoop van de Pistachio, die voor het eerst te zien was op de Tokyo Motor Show. In de Pistachio ligt de kleinste direct ingespoten benzinemotor ter wereld, een 1100 cc metende GDI-ASG. Dankzij deze hypermoderne krachtbron verbruikt de Pistachio slechts 1 liter benzine op 30 kilometer. De auto komt in eerste instantie in een beperkte oplage van 50 exemplaren. Het is de bedoeling dat de Japanse overheid en staatsbedrijven met de auto gaan rijden.

ASG (Automatic Stop and Go) en GDI maken van de Mitsubishi Pistachio een uiterst zuinige en milieuvriendelijke auto. De Pistachio is de eerste Japanse auto die slechts één liter benzine nodig heeft om dertig kilometer af te leggen. ASG zorgt ervoor dat de motor stilvalt wanneer de bestuurder bijvoorbeeld voor een verkeerslicht moet wachten. Daarvoor moet de auto niet rollen, de versnellingspook in zn vrij staan en de voet van het koppelingspedaal zijn. De bestuurder start de motor door de koppeling in te trappen. Voordeel van de GDI-motor is de extreem korte starttijd. De snelle startprocedure vergt daardoor weinig benzine en tijd om de auto weer van zijn plaats te krijgen.

Vlotte jongen
Ondanks zijn zuinige karakter is de Pistachio een vlotte jongen. De GDI-krachtbron met een inhoud van 1094 cc levert 54 kW (74 pk) bij 6.000 toeren. Het koppel bedraagt 100 Nm bij 4.000 tpm. Dat zijn uitstekende waarden voor een 1,1 liter motor. Gezien het lage gewicht van 700 kg staat dat garant voor goede prestaties. De transmissie telt vijf handgeschakelde versnellingen. De driedeurs koets van de Pistachio is 3440 mm lang, 1475 mm breed en 1510 mm hoog en biedt plaats aan vier personen. Helaas is op dit moment nog niet bekend of de Pistachio naar Europa komt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie