Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

RLD werkt aan grote klus voor uitgifte nieuwe brevetten

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

RLD WERKT AAN OMVANGRIJKE KLUS VOOR UITGIFTE NIEUWE BREVETTEN

De Rijksluchtvaartdienst (RLD) verwacht dat de achterstand in de afgifte van nieuwe brevetten voor piloten binnen enkele weken is ingelopen. De achterstand is een gevolg van de invoering van een nieuw brevet- en examenstelsel voor vliegers, dat op 1 oktober 1999 is ingegaan. Met inzet van extra personeel wordt hard gewerkt om de duizenden nieuwe brevetten de deur uit te krijgen. Momenteel is de doorlooptijd van een aanvraag voor een brevet gemiddeld een maand. De achterstand doet zich vooral voor bij de eerste afgifte en verlenging van brevetten voor kleine vliegtuigen.

Vorig jaar oktober werd een nieuw brevet- en examenstelsel van kracht, dat grote veranderingen met zich meebracht. Er moest een nieuw automatiseringssysteem worden geïnstalleerd om de gewijzigde, complexe regelgeving te kunnen invoeren. De invoering van het nieuwe brevet- en examenstelsel verloopt in fases. Naar verwachting worden per 1 april 2000 de nieuwe regels ook van kracht voor helikopterpiloten, boordwerktuigkundigen en onderhoudstechnici. Daarnaast wordt gewerkt aan nieuwe regelgeving voor ballonvaarders en de piloten van zweefvliegtuigen en scherm- en zeilvliegtuigen.

Uitgangspunt bij de herziening van het brevet- en examenstelsel is de harmonisatie van Europese eisen. Hierover hebben 19 Europese lidstaten van de Joint Aviation Authorities (JAA) afspraken gemaakt. Deze zijn vastgelegd in de zogenaamde Joint Aviation Requirements-Flight Crew Licensing (JAR-FCL). Nederland is het derde land dat de afspraken heeft verwerkt in een nieuwe wet- en regelgeving.

Anja Sinnema, 070-3517117

28 jan 00 15:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie