Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondergrondse afvalcontainer met toegangspas horeca Delft

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Ondergrondse afvalcontainer met elektronische toegangspas voor horeca Beestenmarkt/Burgwal

Vrijdag 28 januari a.s. neemt wethouder Duurzaamheid Rik Grashoff om 12.30 uur op de Burgwal een ondergrondse restafvalcontainer in gebruik, die bedoeld is voor horecabedrijven van de Beestenmarkt en de Burgwal. Bijzonder aan de container is dat zes horecabedrijven een elektronische toegangspas (afvalpasje) krijgen, die alleen hen toegang tot de container biedt. Het afval dat zij in de container doen wordt achteraf in rekening gebracht op basis van de al bestaande afvalovereenkomsten.

Samenwerking

De plaatsing van de speciale container is voorbereid in samenwerking met de horecaondernemers van de Beestenmarkt en de Burgwal. Horeca Nederland ondersteunt de proef van harte. Tot nu toe hebben zes horecagelegenheden, te weten Kobus Kuch, Speakers, Dubbel Drie, Billy Beer, De Stapperij en De Pieper zich daadwerkelijk bij het initiatief aangesloten. Zij betalen een eenmalige bijdrage aan de gemeente van fl. 800,- exclusief btw. Overige bedrijven kunnen zich eventueel later nog aanmelden voor deelname.

De deelnemende bedrijven hebben aangegeven dat zij geen afval en/of afvalcontainers meer aan de openbare weg zullen plaatsen. In ruil daarvoor kunnen zij nu op elk gewenst tijdstip van de dag hun afval zelf deponeren in de ondergrondse container. De gemeentereiniging garandeert de beschikbaarheid van de container door deze regelmatig te legen. De inhoud van de container wordt elke keer gewogen; de legingsfrequentie wordt indien nodig aan het gebruik aangepast.

Verbetering straatbeeld

Het idee voor de ondergrondse container met afval-chipcard komt voort uit de gezamenlijke wens van de gemeente en de ondernemers om de omgeving van de Beestenmarkt zoveel mogelijk te vrijwaren van afvalcontainers en inzamelvoertuigen. Deze verstoren met name in de zomer het straatbeeld en daarmee de sfeer rond de Beestenmarkt.

Uitbreiding

Als ondernemers zich daartoe bereid verklaren kan deze manier van samenwerking met de gemeente op het gebied van afvalinzameling ook in de rest van Delft worden toegepast. Met name lokaties als de omgeving binnenstad en winkelcentra zijn mogelijke opties. Doel van de gemeente is het straatbeeld te verfraaien door zo veel mogelijk afvalcontainers ondergronds te plaatsen.

Foulkeslaan en omgeving

Een soortgelijk initiatief met elektronische toegangscontrole is recentelijk gestart bij de Foulkeslaan, Zjoekowlaan en Montgomerylaan. Ook daar zijn alle bovengrondse verzamelcontainers ondergronds gebracht en hebben de gebruikers van de containers -de bewoners van de bovenwoningen- een afvalpasje van de gemeente ontvangen. De bewoners van de woningen op de begane grond hebben geen pasje ontvangen, omdat zij gebruik van hun eigen minicontainers blijven maken.

Ondergrondse glascontainer Burgwal

De gemeentereiniging maakt meteen van de mogelijkheid gebruik om de huidige bovengrondse glasbakken op de Burgwal te vervangen door een ondergronds exemplaar. Voor het gebruik van de glascontainer is geen toegangspasje nodig en blijft dus voor een ieder toegankelijk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie