Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reisbeurs van het noorden spectaculair gegroeid in aanbod

Datum nieuwsfeit: 28-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 24 JANUARI 2000

Vakantie! 28, 29 en 30 januari 2000 in de Martinihal Groningen

Reisbeurs van het noorden spectaculair gegroeid in aanbod

Groningen- Terwijl de regen tegen de ramen slaat en een groot deel van Nederland door een hardnekkig griepvirus geveld is, worden in Groningen de laatste voorbereidingen getroffen voor de beurs Vakantie! die vrijdag begint in de Martinihal in Groningen. De beurs kende vorig jaar een fraaie eerste editie met bijna 19.000 bezoekers.

Gespecialiseerde exposanten

Het initiatief is door de landelijke aanbieders van reizen en de verkeersbureaus zeer positief ontvangen, wat resulteert in een bijna dubbele hoeveelheid exposanten dit jaar. Maar liefst 148 exposanten hebben zich gemeld voor het vervolg, waardoor het aanbod duidelijk gevarieerder en interessanter is geworden. "De groei zit vooral in de gespecialiseerde touroperators, dus kleinere aanbieders die zich toeleggen op een speciaal soort reizen, zoals kamelentochten of fietsvakanties, of specialisten naar bepaalde bestemmingen zoals Zuid-Afrika, China of Bali" aldus Jolijn Creutzberg van het organiserende (gelijknamige) Projectbureau.

Activiteiten

Een ruim aanbod is leuk, maar de beurs moet vooral ook een "lekker dagje uit" zijn, waar je je even verlost voelt van snotneuzen en tegenwind. Dus laat je je opzwepen door de dansdemonstraties uit diverse windstreken, luister je naar reisverhalen of laat je je informeren over gezond zonnen. Voor kinderen is er opvang met schminck en ballenbak, en ook LEGO is aanwezig met hun allernieuwste product voor de "vaders die ook nog zo graag met LEGO spelen", Mindstorms genaamd.

Deltavliegen in een hal...

Liever iets actiever? Ook voor de avonturier is er van alles te doen. Zo kunt u via de klimwand ruim zeven meter de lucht in of uw eerste persluchtduik nemen in een heuse tank gevuld met 10.000 liter water. En als klap op de vuurpijl kunt u in de enige echte deltavliegsimulator van Europa plaatsnemen en eindelijk ervaren hoe dat nou ongeveer zou voelen.

Opening

Vrijdag 28 januari gaan de deuren om 12.00 uur open voor het publiek. Om 16.00 uur wordt de officiële opening verricht door wethouder Koen Schuiling van de gemeente Groningen. Wie tot dan blijft en een lootje koopt voor de Doe Een Wens Stichting Nederland maakt kans op een extra grote prijs, die door Jacques d'Ancona, lid van het comité van aanbeveling van de Stichting, zal worden uitgereikt. Ook de band Diep Triest zal medewerking verlenen aan de feestelijke opening en daarmee de toon zetten voor "drie zomerdagen in de winter".

Openingstijden:

vrijdag 28/1 12.00 - 21.00 uur
zaterdag 29/1 en zondag 30/1 10.00 -17.00 uur

Entree:

Volwassenen fl 7,50 kinderen 4 t/m 11 fl 2,50

Meer informatie:

Projectbureau Creutzberg, 050-3189950, of www.noord.net

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie