Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

NRPS pakt uit met Hengstenkeuring en -Showdag

Datum nieuwsfeit: 29-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hoefnet

NRPS pakt uit met Hengstenkeuring en -Showdag

ERMELO - Het is de moeite waard om op zaterdag 29 januari de dag door te brengen op het Federatiecentrum in Ermelo. Het Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek (NRPS) houdt dan de jaarlijkse Hengstenkeuring en -Showdag in een dagvullend programma, waarin alle goedgekeurde hengsten zich zullen voorstellen op de manier waarop zij het gunstigste voor de dag komen. Daarnaast vindt de derde bezichtiging en goedkeuring van de jongste jaargang hengsten plaats.

De hengsten, die november j.l. zijn aangewezen voor de derde bezichtiging, hebben de verplichte veterinaire onderzoeken inmiddels ondergaan. Op grond daarvan is één rijpaardhengst grote maat afgevallen. De overige rijpaardhengsten grote en kleine maat en de ponyhengsten voldoen aan alle gestelde voorwaarden en geven op 29 januari nogmaals acte de présence met als doel goedkeuring voor de dekdienst. Daarbij zullen de hengsten die in 1996 of eerder zijn geboren, ook onder het zadel hun capaciteiten tonen.

Interessant? Maar het wordt nog leuker! Want de hengstenkeuringscommissie verwacht ook alle reeds eerder goedgekeurde dan wel erkende hengsten in de baan voor de jaarlijkse bezichtiging. Enkele hengsten zullen zich trots in stap en draf aan de hand presenteren. Maar de sportpaarden komen vooral om te laten zien op welk niveau ze zich momenteel bevinden. Zo zijn er groepen springpaarden, die daadwerkelijk een parcours komen springen om vervolgens een hindernis te laten verhogen tot het uiterste is bereikt
- dat van de staanders of van de handigheid waarover de betreffende hengst op dat moment beschikt - en komen dressuurpaarden onder het zadel in de baan voor een pas de deux of kür op muziek. Ook de hengsten van de jaargang 1999, die onlangs het verrichtingsexamen met succes hebben afgerond, zullen zich nogmaals presenteren! Er is voltige met een hengst, er is een sgw-demonstratie met speciale indoor-crosshindernissen en er zijn verscheidene stallenshows te bewonderen van grote hengstenhouders zoals De Nieuwe Heuvel te Lunteren, Gert Jan van Olst te Den Hout, René en Ans van Erp in Oss en Jan Calis te Amsterdam. Kortom... de moeite meer dan waard.

De Hengstenkeuring en -Showdag van het NRPS aan De Beek 125 bij Ermelo begint om 09.00 uur en duurt tot in de late uurtjes. De toegang bedraagt ƒ 10,= maar parkeren is gratis; de tribune is verwarmd en ook aan de inwendige mens is gedacht!

©Hoefnet 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie