Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorlichtingsdag deeltijdonderwijs aan KUB

Datum nieuwsfeit: 29-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Katholieke Universiteit Brabant

zie ook
promoties

29 januari voorlichting deeltijdonderwijs en verkorte opleidingen na HBO

Voorlichtingsdag Katholieke Universiteit Brabant

De Katholieke Universiteit Brabant organiseert op zaterdag 29 januari aanstaande een voorlichtingsdag over verkorte en deeltijdopleidingen. Er zijn twee voorlichtingsrondes waarin de studie-adviseurs van de verschillende opleidingen inhoudelijke informatie geven. Verder zijn medewerkers van Studievoorlichting en het Studenten Advies Bureau aanwezig om vragen over bijvoorbeeld inschrijving en studiefinanciering te beantwoorden. Daarnaast is ook schriftelijke informatie verkrijgbaar.

De KUB biedt dertien verkorte opleidingen op het gebied van Economie, Rechten, Sociale Wetenschappen, Letteren en Theologie. Deze opleidingen zijn speciaal bedoeld voor mensen die een verwante HBO-opleiding hebben afgerond en in twee tot drie jaar een titel aan de universiteit willen behalen. Verder biedt de universiteit vijftien opleidingen in deeltijd aan op het gebied van Rechten, Sociale Wetenschappen, Letteren, Theologie en Wijsbegeerte. Een aantal deeltijdopleidingen zijn in de avond te volgen, sommige deeltijdstudies zijn overdag.
De KUB verwacht rond de 500 belangstellenden. De Theologische Faculteit Tilburg organiseert een open dag op zaterdag 13 mei voor belangstellenden voor deeltijd- en verkorte opleidingen.

Het onderwijs aan de KUB staat hoog aangeschreven. In de Keuzegids Hoger Onderwijs 1999-2000, waarin de opleidingen van alle Nederlandse universiteiten vergeleken worden door studenten en deskundigen, eindigde de KUB op een gedeelde eerste plaats. Deze hoge score is met name te danken aan de gedegen onderwijsprogramma's, kleinschalig onderwijs en de goede faciliteiten. Ook in het onderzoek van Elsevier/IOWO eindigde Tilburg op de eerste plaats in vergelijking met de kleine en middelgrote universiteiten. "Voor Nederlands Recht en Economie moet je naar Tilburg" kopte Elsevier.

De voorlichtingsdag is op zaterdag 29 januari van 10.00 tot 13.00 uur. Locatie: KUB, Warandelaan 2, Tilburg. Routebeschrijving

Voor meer informatie en aanmelden: telefoon (013) 466 22 11 of kies.kub.nl

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Voorlichting en Externe Betrekkingen, Studievoorlichting, telefoon (013) 466 22 11.


11-1-2000 KUB

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie