Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Open Dag Hogeschool IJselland in Deventer

Datum nieuwsfeit: 29-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Stuur Hogeschool IJselland een bericht ! Terug naar de hogeschool IJselland indexpagina

hsij_logo.gif (3421 bytes)

Deventer, 20 januari 2000

Hogeschool IJselland houdt 29 januari 2000 van 10.00 tot 14.00 de eerste Open Dag van het nieuwe millennium. Het belooft ook de drukste Open Dag van dit cursusjaar te worden. Naast de uitgebreide studievoorlichting over de vele bestaande en nieuwe opleidingsmogelijkheden van de hogeschool, de IJselland Brede Propedeuse voor scholieren die zich willen oriënteren, en het uitgebreide aanbod van studentenvoorzieningen, zullen in de hal van het gebouw 'living statues' de aandacht vragen voor het MEC, het Materials Education Centre. De AMA geeft voorlichting over haar nieuwe programma en er zijn presentaties over studeren in het Hoger Onderwijs die verzorgd worden door de afdeling Studentenzaken.

Het Materials Centre (MEC) De IJselland - opleiding Milieugerichte Materiaaltechnologie maakt vanaf het onlangs gestarte collegejaar deel uit van het Materials Education Centre, een samenwerking tussen Hogeschool IJselland en Hogeschool Enschede. In het nieuwe centrum zijn de IJselland - opleiding en de richting CT/Materiaalbescherming van Hogeschool Enschede samengevoegd.

Het nieuwe programma van Personeel en Arbeid / AMA De huidige (hoofd)richtingen Personeel en Organisatie, Beroepkeuze en Arbeidsvoorziening en Psychodiagnostisch werk maken plaats voor elf specialisaties in het derde en vierde jaar. De AMA start hiermee in september 2000, het begin van het nieuwe cursusjaar.

Presentaties Studeren in het Hoger Onderwijs Veel bezoekers van een Open Dag hebben vragen die niet zozeer over een bepaalde opleiding gaan, maar die meer betrekking hebben op de algemene gang van zaken. Studentenzaken heeft het initiatief genomen om een deel van deze vragen te beantwoorden door het organiseren van een presentatie. De vragen die behandeld worden zijn o.a. Hoe behaal je een studiepunt? Wat is een prestatiebeurs en welke waarde heeft een propedeutisch getuigschrift.

Open Dag Naast de gebruikelijke voorlichtingsronden van de hogeschool zijn op de Open Dag aanwezig: De IBG (studiefinanciering), de Open Universiteit, de Stichting Studentenhuisvesting, Stud Radio, stichting studentensport Deventer, en diverse studentenverenigingen. De Hogeschool richt zich met deze Open Dag op diverse categorieën bezoekers: De leerlingen van middelbare scholen die dit jaar examen doen en nog niet besloten hebben waar naar toe te gaan èn die scholieren die volgend jaar pas examen doen en zich nu al aan het oriënteren zijn. Daarnaast is er ook voor belangstellenden voor deeltijd (avond) - studies informatie beschikbaar. Degenen die geen keus kunnen maken, kunnen informatie krijgen over de unieke mogelijkheid van de IJselland Brede Propedeuse. Deventer gastvrije studentenstad Bij goed studeren hoort een plezierige studie - omgeving. Hogeschool IJselland biedt die omgeving: het moderne gebouw met faciliteiten als een restaurant, boekwinkel, pc-shop, geldautomaat, e-mail aansluiting, HBO-Jobservice, informatiecentrum enz. Daarnaast is de stad Deventer nog eens een aantrekkelijke plaats voor studenten. Dat geldt zowel voor degenen die er (gaan) wonen als voor degenen die met het openbaar vervoer naar de uitstekende bereikbare hogeschool vlakbij het station gaan.

Bereikbaarheid Vanaf het NS-station is het gebouw aan de Handelskade in 4 minuten te voet te bereiken.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met: Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts Telefoon (0570) 66 31 20 Fax (0570) 66 35 22 Email (Communicatie@hsij.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie