Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kunstproject Kunst Kleurt Straat Den Haag

Datum nieuwsfeit: 29-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KUNST KLEURT STRAAT

Voor haar nieuwe kunstproject ‘kleur is een gedachte’ in Galerie Kadans heeft Jacqueline Heerema (Den Haag, 1958) alle bewoners van de Maziestraat bij het Noordeinde gevraagd:
wat is uw kleur?

De antwoorden van de bewoners heeft ze verwerkt op hele grote kleurrijke doeken die de straat tot een galerij van “kleur-portretten” omtovert. “Weet je wat zo gek is,”zegt Jacqueline,” aan het begin van de straat kiezen de bewoners voor blauwe en groene kleuren, terwijl aan het eind van de straat alles rood en oranje is!”

In haar werk is Jacqueline in het bijzonder geïnteresseerd in de betekenis die we zelf geven naast de betekenis die we haast automatisch erbij denken als we het hebben over voorwerpen, gebeurtenissen , kunst , maar bijvoorbeeld ook over kleuren:
“Sommige betekenissen hebben een lange traditie, terwijl andere alleen bekend zijn in kleine kring, soms zelfs alleeen voor ons persoonlijk. Toch is juist die persoonlijke betekenis hetgeen wij zo waarderen en wat maakt dat iets waarde voor ons heeft.”

In eerdere projecten stelde zij bijvoorbeeld de vraag “waar kijkt u naar als u in de spiegel kijkt?” voor een prachtige spiegelinstallatie tijdens de tentoonstelling Rembrandt 2000. Of “kunt u mij ook zeggen waar ik de toiletten kan vinden?” n.a.v. het ontbreken van deze verwijzing in het Atrium van het Haagse Stadhuis.

De vraag die blijft bij dit project in de Maziestraat is: heeft de plek waar je woont in een straat invloed op je persoonlijke kleurkeuze?

Plaats: Maziestraat, Den Haag - opening : zaterdag 29 januari 2000 om 17.30 in galerie Kadans in de Maziestraat: duotentoonstelling “de verwachting” met schilderijen van Terry van der Heide en de installatie ‘kleur is een gedachte’ van Jacqueline Heerema.
De tentoonstelling duurt de hele maand februari, do-zo 12-18 uur. Informatie: Galerie Kadans 070.365 81 43 of Jacqueline Heerema (www.euronet.nl/~jheerema) 070.360 40 39

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie