Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Diverse 30-01-2000

Persberichten regio Groningen/
Zondag 30 januari 2000

Weekendberichten

Groningen: stadjer aangehouden voor mishandeling Een 42-jarige stadjer is vannacht aangehouden omdat hij een portier van een café aan de Grote Markt met een klomp had geschopt tegen zijn hoofd. De portier kreeg daardoor een hoofdwond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De stadjer werd kwaad toen hij de zaak moest verlaten omdat hij zich niet kon legitimeren.

Groningen: verdachten overval postkantoor Stoepemaheerd aangehouden De politie heeft de beide verdachten van de mislukte overval op het postkantoor aan de Stoepemaheerd in Groningen (vrijdagavond jl.) inmiddels aangehouden. Het gaat om een 31-jarige inwoner van Groningen en een 35-jarige inwoner van Den Bosch. Uit het eerste onderzoek kwam de stadjer al snel naar voren als mogelijke verdachte. Hij is zaterdagmiddag aangehouden. Zijn metgezel kwam daar later bij. Beiden zitten voor nader onderzoek vast.

Groningen: alcomobilist bezoekt markt
Een 25-jarige inwoner van Paterswolde is zaterdagmorgen op de Grote Markt aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto op het marktterrein reed. Onderzoek gaf aan, dat hij 1,7 promille in zijn bloed had. Hij was sinds vrijdagmorgen niet meer op bed geweest. De drank had hij de avond ervoor en een gedeelte van de nacht ingenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: motorrijder onderuit; 1,7 promille
Een 46-jarige motorrijder die onder invloed van alcohol verkeerde is gistermiddag op de Amkemaheerd in Groningen onderuit gegaan. Zijn duopassagier (lft onbekend) raakte daarbij licht gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Onderzoek aan politiebureau gaf aan dat de motorrijder 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Diepswal in leek zijn zaterdag rond het middaguur 448 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 45 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u waar maximaal 50 was toegestaan.

Leek: bedrijfsinbraken
Bij een garagebedrijf aan de Auwemalaan in Leek hebben onbekenden geprobeerd een auto te stelen. Dit is niet gelukt omdat, de auto vast raakte in de modder bij het bedrijf. Tevens heeft men dezelfde nacht geprobeerd uit de loods van een bedrijf aan het Mulderspark een vrachtauto te stelen. Dit is eveneens niet gelukt omdat de auto vermoedelijk niet wilde starten. De draden waren wel doorverbonden, een ruit was stukgeslagen. De toegang tot de loods werd verkregen door een deur open te breken. Een personenauto die in de loods stond is wel meegenomen, maar deze werd in de buurt van het bedrijf gevonden. Vermoedelijk is er sprake geweest van joyriding.

Delfzijl: mannen aangehouden voor schieten met vuurwapen Twee inwoners van Delfzijl van 25 en 43 jaar oud, zijn vannacht in hun woonplaats aangehouden voor het bezit van een vuurwapen. Twee agenten van een surveillanceauto zagen omstreeks halftwee bij een discotheek aan de Oude Schans de twee in een auto wegrijden, waarbij de duopassagier vermoedelijk met een vuistvuurwapen in de lucht schoot. Toen zij de achter hun rijdende politieauto in de gaten kregen reden ze weg, op afstand gevolgd door de politieauto. Op de Finsestraat werd het duo aangehouden. Ze hadden toen geen vuurwapen bij zich. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Delfzijl: 16-jarige zonder rijbewijs in auto
Een 16-jarige knaap uit Velp is zaterdagmiddag op de Oosterveldweg in Delfzijl door de politie aangehouden omdat hij in een auto reed waarvoor geen geldige APK ?bewijs was afgegeven en die niet was verzekerd. Bovendien was de auto technisch gezien in slechte staat. Uiteraard had de knaap geen rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op. De auto is achter het politiebureau gestald.

Zuidhorn: zwerver vernielt ramen
Een 51-jarige zwerver heeft gisteravond een bewoner aan de Wilhelminalaan in Zuidhorn de nodige schrik aangejaagd toen hij enkele ruiten van de woning stuksloeg. De bewoner meende dat er werd ingebroken en vluchtte naar de buren. De gewaarschuwde politie trof de man in de tuin aan. Hij bleek dronken te zijn en gaf aan, dat hij slechts een glaasje water wilde hebben. De man is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: gewapende overval tankstation
Gisteravond omstreeks halfacht vond er een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela. Een onbekende man kwam de zaak binnen en bedreigde een medewerkster met een voorwerp die hij verborgen hield in een boodschappentas. Hij gaf aan dat hij een vuurwapen had waarop de medewerkster hem het geld uit de kassa gaf (enkele honderden guldens). De man is direct daarna weer weggegaan op een fiets. Het gaat om een tengere man met een pokdalig gezicht, gekleed in een groene overall. De politie stelt een onderzoek in.

Oude Pekela: automobilist valt in slaap; auto tegen boom Een 28-jarige automobilist uit Oude Pekela is vannacht op de Provincialeweg N367 bij Zijn woonplaats tegen een boom gebotst, nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen. Hij werd bij de botsing uit zijn auto geslingerd en belandde in de sloot. Wonderwel bleef hij ongedeerd. De auto was totaal vernield.

Beerta: auto over de kop A7; inzittenden gewond Een 25-jarige automobilist uit Zandeweer en een 21-jarige inzittende uit Usquert zijn gisteravond gewond geraakt toen hun auto over de kop sloeg op de A7 bij Beerta. Beiden zijn met onbekende verwondingen voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Ze reden in de richting Nieuwe Schans toen de auto plotseling in een slip raakte. De bestuurder verloor de controle over het voertuig, waarna deze over de kop sloeg en in de sloot belandde. De auto is totaal vernield.

Winschoten: automobilist valt in slaap; auto in de sloot Een 25-jarige automobilist uit Winschoten is gisteravond op de A7 bij Winschoten met zijn auto in de sloot beland, nadat hij achter het stuur in slaap was gevallen. Hij raakte daarbij licht gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte ernstig beschadigd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Stadskanaal: alcomobilist twee keer achter elkaar bekeurd Een 36-jarige automobilist uit Veldhoven is vannacht in een tijdsbestek van anderhalf uur twee keer gepakt voor het rijden onder invloed. Hij werd voor de eerste keer omstreeks middernacht getraceerd op de Drentselaan in Stadskanaal. Voor een nader onderzoek moest hij mee naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage van 0,6 in zijn bloed had. Met een transactie van 390 gulden en een rijverbod voor 1 uur verliet hij het politiebureau. Binnen een half uur trof de politie hem echter al weer op de Buinerweg in Stadskanaal. Wederom werd hij meegenomen naar het politiebureau waar hij een proces-verbaal kreeg voor het rijden tijdens een rijverbod.

Harkstede: automobilist verlaat plaats ongeval
Een automobilist is vannacht nadat hij op de Hoofdweg bij harkstede een ongeval had veroorzaakt waarbij hij een tegenligger frontaal heeft aangereden, waardoor deze in de sloot belandde, weggelopen zonder zijn identiteit prijs te geven. De auto waarin hij reed raakte daarbij totaal vernield, evenals dat het geval was met de tegenligger, een 20-jarige inwoner van Harkstede. De verdachte automobilist kwam vanuit de richting Ruischerbrug. In een flauwe bocht kwam hij op de verkeerde weghelft terecht waardoor hij de tegenligger vol in de flank aanreed. Deze raakte daardoor in de sloot. Hij en een 23-jarige inzittende uit Noordbroek konden op eigen kracht de auto verlaten en klopten aan bij een buurtbewoner waar ze de politie in kennis stelden. De politie stelt een nader onderzoek in naar de identiteit van de verdachte. Niemand raakte overigens gewond.

Sappemeer: alcomobilist ligt dwars
Een 39-jarige automobilist uit Sappemeer is vannacht aangehouden en heeft enkele uren aan het politiebureau doorgebracht, nadat hij op de Slochterstraat in zijn woonplaats onder invloed een tweetal auto?s had aangereden en daarna weigerde mee te werken aan het onderzoek van de politie. Hij weigerde een blaastest en probeerde voortdurend anders te doen dan van hem werd gevraagd. Hierdoor duurde het hele onderzoek langer dan noodzakelijk was. Ten slotte weigerde hij na het onderzoek het politiebureau te verlaten. Met enige hulp voldeed hij daaraan. Omdat hij een klacht wilde indienen tegen de politie kreeg hij een klachtenformulier mee.
De politie maakt proces-verbaal op voor het weigeren van de blaastest. Vanwege dat feit werd zijn rijbewijs tevens ingevorderd.

Ranum: auto in de sloot
Mogelijk door een windstoot, raakte gistermiddag een 38-jarige automobiliste uit Winsum de controle over haar auto kwijt en belandde in de sloot naast de Provincialeweg tussen Ranum en Mensingeweer. Zij liep daarbij geen verwondingen op. De auto raakte ernstig beschadigd.

Inlichtingen, afdeling voorlichting, 050 5995010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...