Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad

Datum nieuwsfeit: 31-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Maandag 31 januari 2000, 09.30 uur

Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal
Utrecht - Gisterochtend omstreeks kwart voor negen reed een 25-jarige man uit Zeist tegen een lantaarnpaal aan de Korte Janstraat.

Uit de ademanalyse bleek dat de man 1,4 promille alcohol is zijn bloed had. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van zes uur. Bovendien is zijn rijbewijs ingevorderd.

Snelheidscontroles
Utrecht - Afgelopen weekend zijn op diverse plaatsen in de stad snelheidscontroles gehouden.

Zondagmiddag tussen kwart over twee en half vier is er een radarsnelheidscontrole gehouden op de Joseph Haydnlaan. In totaal passeerden 461 automobilisten. 43 bestuurders begingen een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/h bij een toegestane snelheid van 50km/h.

Op de Albert Schweitzerdreef werden zondagmiddag tussen twee uur en vier uur 1715 voorbijgangers gecontroleerd op snelheid. 90 automobilisten begingen een overtreding. De toegestane maximum snelheid is hier 70km/h. De hoogst gemeten snelheid was 99 km/h.

Zondagochtend vond een snelheidscontrole op de Weg der Verenigde Naties plaats. Tussen half elf en half één passeerden 506 automobilisten. Daarvan begingen 153 bestuurders een overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/h. Op de Weg der Verenigde Naties geldt een maximumsnelheid van 50 km/h.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie