Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stijging aandelenkoersen niet afwijkend

Datum nieuwsfeit: 31-01-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CBS

Stijging aandelenkoersen niet afwijkend

De CBS-koersindex voor aandelen algemeen bereikte ultimo 1999 een eindstand van 933 (1983=100). Vergeleken met ultimo 1998 was dit een stijging van 27%. Gemiddeld over 1999 lag de koersindex op een waarde van 778, dat is 9% hoger dan het gemiddelde van 1998.

De aandelenkoersen laten in de loop van 1999 een wisselend beeld zien. Na een aarzelende ontwikkeling in de eerste drie kwartalen, met een daling in het derde kwartaal, schoot de index in het vierde kwartaal omhoog.

Internationaal gezien is de gemiddelde stijging in 1999 van de aandelenkoersen in ons land niet afwijkend. Samen met Australië, de Verenigde Staten, Italië en Spanje ligt de koersstijging in Nederland in de buurt van de 10%. De aandelenbeurzen in Duitsland en België hebben het iets slechter gedaan dan bij ons. Daarentegen kende Frankrijk voor het tweede achtereenvolgende jaar een toename die boven die van Nederland lag.

Aandelenkoersen (gemiddelden) mutaties t.o.v. voorgaand jaar Aandelenkoersen (gemiddelden) mutaties t.o.v. voorgaand jaar

Frans van Ingen Schenau

Voor meer informatie: (infopcr@cbs.nl)

© Centraal Bureau voor de Statistiek, Voorburg/Heerlen, 2000 Bronvermelding is verplicht.
Verveelvoudiging voor eigen gebruik of intern gebruik is toegestaan.

Laatst gewijzigd: 31 januari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie