Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

AMD sluit leveringsovereenkomst met Samsung

Datum nieuwsfeit: 31-01-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

AMD SLUIT LEVERINGSOVEREENKOMST MET SAMSUNG

SAMSUNG NEEMT VOOR $400 MILJOEN AMD FLASH MEMORY-IC'S AF

Sunnyvale, Californie (Verenigde Staten), 31 januari 2000 - AMD, een van de grootste flash memory-producenten, heeft een contract gesloten met Samsung Electronic WTD (Wireless Terminal Division) voor de levering van een belangrijk deel van de flash geheugen-IC's die Samsung de komende drie jaar nodig heeft. De ingangsdatum van de overeenkomst is 1 januari 2000 en de waarde ervan bedraagt ongeveer $400 miljoen. De vraag naar dit type geheugen-IC's neemt sterk toe, doordat zij onder andere zullen worden toegepast in nieuwe GSM-telefoons, waarvan Samsung een van de belangrijkste producenten is. AMD kan aldus een bijdrage leveren aan de totstandkoming van een nieuwe standaard voor mobiele telefonie, die naar verwachting wereldwijd geaccepteerd zal worden.

AMD
AMD produceert en levert geintegreerde schakelingen (IC's) voor computers, netwerk- en communicatie-apparatuur. Tot het leveringsprogramma van AMD behoren microprocessoren, flash-geheugens en andere hoogwaardige IC's. De onderneming is gesticht in 1969 en gevestigd in Sunnyvale, Californie (VS). De omzet in 1999 bedroeg $2,9 miljard.
Meer informatie over AMD en de producten van AMD is te vinden op Internet: www.amd.com/news/news/html en www.amd.com/products/lpd

Voorbehoud
Voor zover aan dit bericht toekomstverwachtingen kunnen worden ontleend, zijn deze onder normaal voorbehoud van onvoorziene ontwikkelingen of onverwachte gebeurtenissen.

Voor de redactie:
PBA Benelux, Jaap de Wit, tel: (+31) 70 - 358 93 78 of email: Jaap@berg-kleijn.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie